Κόσμος

Βατικανό: Το πασχαλινό μήνυμα του Πάπα Φραγκίσκου για την οικονομία

Οι καθολικοί ανά την υφήλιο γιορτάζουν το Πάσχα σπίτι τους. τηρώντας στην μεγάλη πλειοψηφία τους τα περιοριστικά μέτρα για την αποφυγή μετάδοσης του κορωνοϊού. Ο ηγέτης της Ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας, Πάπας Φραγκίσκος, αφιέρωσε την πασχαλινή προσευχή στα θύματα της πανδημίας. «Είμαι στο πλευρό των οικογενειών που έχασαν τα αγαπημένα τους πρόσωπα», είπε.
«Η Ευρώπη βρίσκεται μπροστά σε μια καθοριστικής σημασίας πρόκληση, από την οποία θα εξαρτηθεί όχι μόνον το μέλλον της, αλλά και ολόκληρου του κόσμου», τόνισε ο πάπας, κατά την λήξη των τελετών για το Καθολικό Πάσχα, στο Βατικανό.

«Δεν πρέπει να χαθεί η ευκαιρία να επιδειχθεί περαιτέρω αλληλεγγύη, προσφεύγοντας και σε καινοτόμες λύσεις», πρόσθεσε ο ποντίφικας. «Η εναλλακτική σε αυτό, κατά την άποψη του ποντίφικα, είναι μόνον ο εγωισμός των ειδικών συμφερόντων και ο πειρασμός μιας επιστροφής στο παρελθόν, με τον κίνδυνο να δοκιμαστούν σκληρά η ειρηνική συνύπαρξη και η ανάπτυξη των επόμενων γενεών».

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Φραγκίσκος, τέλος, ζήτησε «να χαλαρώσουν οι διεθνείς κυρώσεις, οι ποίες δεν επιτρέπουν στις χώρες στις οποίες έχουν επιβληθεί, να προσφέρουν την αναγκαία βοήθεια στους πολίτες τους», όπως και «να επιτραπεί σε όλες τις χώρες να ανταπεξέλθουν στις αυξημένες ανάγκες τις φάσης αυτής, μειώνοντας -αν όχι παραγράφοντας- το χρέος που βαραίνει τους προϋπολογισμούς των πιο φτωχών κρατών».

Υπό φυσιολογικές συνθήκες η πλατεία του Αγίου Πέτρου στο Βατικανό θα ήταν γεμάτη κόσμο και φρέσκα πολύχρωμα λουλούδια για αυτή τη σπουδαία ημέρα στο καθολικό ημερολόγιο. Φέτος όμως, υπήρχαν μόνο κάγκελα και ελάχιστοι καραμπινιέρι.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το