Κόσμος

Βασιλιάς Κάρολος: Τα νέα χαρτονομίσματα με το πορτρέτο του αποκάλυψε η Τράπεζα της Αγγλίας

Τα νέα τραπεζογραμμάτια με το πορτρέτο του βασιλιά Καρόλου αποκάλυψε η Τράπεζα της Αγγλίας, με το αποτέλεσμα να προκαλεί σκωπτικά σχόλια από όσους διαπιστώνουν μία βελτίωση της εικόνας του.

Το πορτρέτο του νέου Βρετανού μονάρχη θα αλλάξει τα υπάρχοντα σχέδια των 5, 10, 20 και 50 λιρών και τον εμφανίζουν στο μπροστινό μέρος και στο υδατογράφημα ασφαλείας. Τα καινούρια χαρτονομίσματα θα αρχίσουν να κυκλοφορούν από τα μέσα του 2024.

Πάντως, τα υπάρχοντα χαρτονομίσματα θα εξακολουθούν να γίνονται δεκτά στις συναλλαγές και αφού τα νέα χαρτονομίσματα κυκλοφορήσουν,

Τα υπάρχοντα χαρτονομίσματα θα εξακολουθούν να γίνονται δεκτά στα καταστήματα και μετά την κυκλοφορία των καινούριων. Με βάση τις εκτιμήσεις, αυτή τη στιγμή υπάρχουν σε κυκλοφορία περίπου 4,5 δισεκατομμύρια τραπεζογραμμάτια της Τράπεζας της Αγγλίας, αξίας περίπου 80 δισεκατομμυρίων λιρών.

Η βασίλισσα Ελισάβετ ήταν η πρώτη και μοναδική μονάρχης που εμφανίστηκε στα τραπεζογραμμάτια της Τράπεζας της Αγγλίας, από το 1960. Αντίθετα, η εικόνα της δεν υπάρχει στα χαρτονομίσματα που εκδόθηκαν από τράπεζες της Σκωτίας και της Βόρειας Ιρλανδίας δεν απεικονίζουν τη μονάρχη.

Σχολιάζουν ότι μοιάζει στον… Ντόμινικ Γουέστ

Ο διοικητής της Τράπεζας της Αγγλίας, Άντριου Μπέιλι, δήλωσε περήφανος για το αποτέλεσμα, μιλώντας για σημαντική στιγμή. Πάντως, ορισμένοι επικρίνουν τη νέα εμφάνιση των τραπεζογραμματίων, μιλώντας για ωραιοποίηση του βασιλιά επί το αρρενωπότερο. Ορισμένοι Βρετανοί σχολίασαν καυστικά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι ο Κάρολος παραπέμπει μάλλον στον Ντόμινικ Γουέστ, που υποδύεται τον μονάρχη στη διάσημη σειρά «The Crown».

Σημειώνεται ότι νέα νομίσματα με το πορτρέτο του βασιλιά έχουν ήδη τεθεί σε κυκλοφορία στο Ηνωμένο Βασίλειο. Τα νομίσματα με αξία 50 πένες κυκλοφορούν στα ταχυδρομικά γραφεία της χώρας. Ωστόσο, εξακολουθούν να γίνονται δεκτά και τα νομίσματα με την εικόνα της βασίλισσας.

Πηγή: Πρώτο Θέμα

Share

Πρόσφατα άρθρα

Νίκη της Ανόρθωσης στην Κατερίνη με πρωταγωνίστρια την Ταντουρόφσκα

Με πρωταγωνίστρια την Άννα Ταντουρόφσκα (φωτό) η Ανόρθωση… απέδρασε από το Κλειστό Γυμναστήριο Σιδηροδρομικού Σταθμού.…

28 Νοεμβρίου 2023

21χρονη κατήγγειλε 37χρονο για βιασμό – Πώς η γνωριμία στο Instagram κατέληξε σε εφιάλτη

Τις εφιαλτικές στιγμές που έζησε στα χέρια ενός 37χρονου στο Αιτωλικό το απόγευμα της Κυριακής…

28 Νοεμβρίου 2023

Το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής Μαγνησίας τίμησε την Επέτειο για την Εθνική Αντίσταση

Εκπρόσωποι του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής Μαγνησίας, τίμησαν την Ημέρα Εορτασμού της Εθνικής Αντίστασης 1941-1944, που θεσπίστηκε…

28 Νοεμβρίου 2023

Δεν τα κατάφερε στη θεσσαλική “μονομαχία” με τον ΑΟ Τρίκαλα ο ΓΣ Αλμυρού

Ούτε στα Τρίκαλα κατάφερε να πάρει το πρώτο του «διπλό» φέτος ο Γυμναστικός Σύλλογος Αλμυρού…

28 Νοεμβρίου 2023

Επανέναρξη λειτουργίας εμβολιαστικού κέντρου στο Κ.Υ. Αλμυρού κατά της Covid-19 με το μονοδύναμο επικαιροποιημένο εμβόλιο

Aπό την Παρασκευή 8/12/2023, η 5η Υγειονομική Περιφέρεια Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδας σε συνεργασία με…

28 Νοεμβρίου 2023

Διακοπή νερού αύριο στην Άλλη Μεριά

H ΔΕΥΑΜΒ ενημερώνει ότι αύριο Τετάρτη 29/11/2023 θα πραγματοποιηθεί διακοπή υδροδότησης στην περιοχή της Άλλης…

28 Νοεμβρίου 2023