Ελλάδα

Βασικός στόχος της ΝΔ οι αναποφάσιστοι

ΣΑΜΑΡΑΣ

Οι δύο κεντρικές προεκλογικές συγκεντρώσεις στη Θεσσαλονίκη την Τετάρτη και στην Αθήνα την Παρασκευή, οι δημόσιες παρεμβάσεις -μέσω συνεντεύξεων- του πρωθυπουργού, αλλά και το τρίτο μέρος της διαφημιστικής καμπάνιας, είναι οι κινήσεις που θα «σφραγίσουν» την προεκλογική εκστρατεία της ΝΔ σε αυτή την τελευταία εβδομάδα πριν ανοίξουν οι κάλπες για τις εκλογές της Κυριακής.

Η στόχευση του κ. Σαμαρά δεν είναι άλλη από τον διεμβολισμό των αναποφάσιστων, σημαντικό μέρος των οποίων προέρχεται από τη ΝΔ.

Στελέχη του Μεγάρου Μαξίμου εκτιμούν ότι μέσα στις επόμενες πέντε ημέρες θα παιχθούν όλα και πως η διαφορά που εμφανίζει σήμερα στις δημοσκοπήσεις ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αναστρέψιμη. Στο «παιχνίδι» μπήκε από το Σαββατοκύριακο και η «γκρίζα διαφήμιση», η ανάδειξη δηλαδή άστοχων δηλώσεων στελεχών του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, οι οποίες -όπως πιστεύουν οι επιτελείς της ΝΔ- μπορούν να παίξουν αποφασιστικό ρόλο στην προσπάθεια για την προσέλκυση των αναποφάσιστων.

Το «βάρος» της προεκλογικής καμπάνιας της ΝΔ και την τελευταία εβδομάδα θα δοθεί στο λεκανοπέδιο, καθώς τα αποτελέσματα σε αυτό αποτελούν και το «κλειδί» της εκλογικής αναμέτρησης. Πέραν της κεντρικής ομιλίας του πρωθυπουργού την Παρασκευή, ο κ. Σαμαράς θα πραγματοποιήσει τις επόμενες ημέρες επισκέψεις-αστραπή σε δήμους της Β’ Αθηνών, αλλά και του υπολοίπου Αττικής.

Εκτιμήσεις
Το μείγμα της ανασφάλειας που -όπως δηλώνουν στελέχη της ΝΔ- προκαλεί ο ΣΥΡΙΖΑ με τις δηλώσεις υποψηφίων βουλευτών του, αλλά και της ελπίδας που εκπέμπει με τις δεσμεύσεις του ο πρωθυπουργός, πιστεύουν στο Μέγαρο Μαξίμου ότι θα μπορεί να αλλάξει τις δημοσκοπικές προβλέψεις.

Σε επίπεδο πολιτικού λόγου, ο πρωθυπουργός διαβεβαιώνει ότι εάν η ΝΔ είναι πρώτη το βράδυ της Κυριακής, ο ίδιος μπορεί να σχηματίσει μέσα σε λίγες ημέρες νέα κυβέρνηση, συνεργαζόμενος με όλες τις φιλο-ευρωπαϊκές δυνάμεις. Παράλληλα δεσμεύεται ότι η κυβέρνηση της ΝΔ μπορεί να βγάλει τη χώρα άμεσα από τη μνημονιακή εποχή και να την οδηγήσει με ασφάλεια στον δρόμο της ανάπτυξης.

Σε συνέντευξή του (Αντέννα) τόνισε ότι «θα συνεργαστεί με τα κόμματα που πιστεύουν στην Ευρώπη, είτε λέγεται Ποτάμι, είτε λέγεται ΠΑΣΟΚ, είτε λέγεται Παπανδρέου». «Θα επιδιώξω κυβέρνηση συνεργασίας με ευρύτερες εγγυήσεις γιατί πρέπει να φτιάξουμε μια Ελλάδα με σταθερά θεμέλια που μας χρειάζεται όλους», συμπλήρωσε.

Σχολιάζοντας μάλιστα τα όσα πρόσφατα λέει ο κ. Τσίπρας περί αυτοδυναμίας στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου, ο πρωθυπουργός είπε ότι η λέξη αυτή άρχισε να ακούγεται από τη στιγμή που και τα δύο αντιευρωπαϊκά κόμματα (ΚΚΕ-ΑΝΤΑΡΣΥΑ) απέρριψαν την πρόταση συνεργασίας. «Αυτό δεν είναι αυτοδυναμία, αυτό είναι η πλήρης αδυναμία να βρίσκεις συμμάχους», προσέθεσε.

Τέλος, στο επίπεδο της συσπείρωσης περιμένει πολλά και από τις παρεμβάσεις του προκατόχου του στην ηγεσία του κόμματος, κ. Κ. Καραμανλή. Ο πρώην πρωθυπουργός θα είναι παρών στις δύο κεντρικές ομιλίες του κ. Σαμαρά, ενώ είναι πιθανόν να κάνει και δεύτερη δημόσια παρέμβαση υπέρ της ΝΔ.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το