Τοπικά

Βάση συνεργασίας Μαγνησίας- Κύπρου η συνάντηση Μπασδάνη-Αυγουστίδη

Σε κλίμα εγκαρδιότητας πραγματοποιήθηκε αργά το μεσημέρι της Τετάρτης 7 Φεβρουαρίου 2024 η συνάντηση του Προέδρου του Επιμελητηρίου Μαγνησίας με τον πρέσβη της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Αθήνα, κ. Σταύρο Αυγουστίδη, ο οποίος και βρίσκεται στην περιοχή μετά από πρόσκληση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Κυπρίων Ν. Μαγνησίας.
Ο κ. Μπασδάνης, μαζί με τα μέλη της Δ.Ε. κ.κ. Βασίλη Ζαχείλα και Νίκο Αγγελέτο καλωσόρισαν τον Πρέσβη, αλλά και τα μέλη της Διοίκησης της Ένωσης Κυπρίων Μαγνησίας τους οποίους και ενημέρωσαν για τις δράσεις επιχειρηματικής εξωστρέφειας του Επιμελητηρίου Μαγνησίας.


Κυρίαρχο θέμα της συζήτησης, οι πληγές που άφησαν πίσω οι καταστροφικές πλημμύρες του περασμένου Σεπτεμβρίου, αλλά και οι τρόπο ανάταξης της θεσσαλικής οικονομίας.
Θετικός ως προς την βοήθεια που μπορεί να παρέχει ως προς αυτό, μέσω του Εμπορικού-Επιχειρηματικού Συνδέσμου της Κύπρου εμφανίστηκε ο κ. Αυγουστίδης, προσθέτοντας ότι μπορεί να δοθεί και η σχετική τεχνογνωσία από ειδικούς εμπειρογνώμονες που έχουν αντιμετωπίσει το ζήτημα της λειψυδρίας στην Μεγαλόνησο στον τομέα διαχείρισης των υδάτων.
Ταυτόχρονα, ο κ. Μπασδάνης έθεσε το θέμα της ακτοπλοϊκής σύνδεσης της Μαγνησίας με την Κύπρο με πρωταρχικό στόχο την επενδυτική ανάπτυξη των περιοχών.
Εξάλλου, όπως τονίστηκε, η συνάντηση των δύο πλευρών κρίνεται καθοριστική με την έννοια ότι τέθηκαν οι βάσεις μίας συνεχούς συνεργασίας Πρεσβείας-Επιμελητηρίου Μαγνησίας ώστε να ανοίξουν επενδυτικοί δίαυλοι στους τομείς της επιχειρηματικότητας, του τουρισμού, του real estate κ.α.


Δόθηκαν παράλληλα, αμοιβαίες υποσχέσεις ότι ο δίαυλος επικοινωνίας των δύο πλευρών που μόλις άνοιξε θα συνεχιστεί στο άμεσο μέλλον και μέσω του Εμπορικού Ακολούθου της Κύπρου που θα επισκεφθεί την περιοχή, αλλά και του αδερφοποιητού Επιμελητηρίου της Αμμοχώστου που ήδη συνέδραμε στο πρόσφατο παρελθόν με τους πλημμυροπαθείς.
Στο τέλος της συνάντησης, ο Πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας δέχθηκε με χαρά ως δώρο από τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Μαγνησίας κ. Αριστοτέλη Μπασδάνη ένα αντίγραφο της Αργούς, αλλά και τοπικά προϊόντα της περιοχής.

Share

Πρόσφατα άρθρα

Η κοπή βασιλόπιτας του Άτυπου Δικτύου Φορέων Υγείας

Την πρωτοχρονιάτικη Βασιλόπιτα του Άτυπου Δικτύου Φορέων Υγείας ευλόγησε την Δευτέρα 5/2 ο Σεβ. Μητροπολίτης…

7 Φεβρουαρίου 2024

Επαγγελματίες υγείας του ιδικού Κέντρου Ημέρας Διασύνδεσης της ΕΕΝΑΣΔ συναντήθηκαν με τους υπεύθυνους του Σουρλίγκειου

Την Τρίτη 6 Φεβρουαρίου του 2024 οι επαγγελματίες υγείας του Ειδικού Κέντρου Ημέρας Διασύνδεσης της…

7 Φεβρουαρίου 2024

Εργασία

Οι εργαζόμενοι με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου για το 2023, σύμφωνα με τα στοιχεία του…

7 Φεβρουαρίου 2024

Τρακτέρ

Έντονη κριτική δέχτηκε από την κυβέρνηση ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Στέφανος Κασσελάκης για…

7 Φεβρουαρίου 2024

Κίνδυνος

Η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας αποφάσισε την περασμένη Πέμπτη ότι όσα τμήματα τελούν υπό κατάληψη…

7 Φεβρουαρίου 2024

Λαμία: Θρήνος για τον ξαφνικό χαμό 8χρονου

Σοκαρισμένη είναι η κοινωνία της Λαμίας από τον ξαφνικό θάνατο ενός 8χρονου μαθητή. Ο 8χρονος…

7 Φεβρουαρίου 2024