Ελλάδα

Βαρύτερη δίωξη για την επίθεση με βιτριόλι στη Μονή Πετράκη

Με βαρύτερη κατηγορία, απόπειρα ανθρωποκτονίας, διώκεται πλέον ο υπό καθαίρεση ιερέας που είχε ρίξει καυστικό υγρό τον περασμένο Ιούνιο σε επτά μητροπολίτες στη Μονή Πετράκη.

Η ανακρίτρια, που χειρίζεται τη δικογραφία, αναβάθμισε την κατηγορία που αντιμετώπιζε ο δράστης του εν λόγω εγκλήματος, από βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη σε απόπειρα ανθρωποκτονίας, αξιολογώντας τις καταθέσεις μητροπολιτών που ήταν παρόντες στο περιστατικό, αλλά και τα αποτελέσματα εργαστηριακής έρευνας που κατέδειξαν ότι το καυστικό υγρό ήταν βιτριόλι. Ο ιερέας που πέταξε καυστικό υγρό σε μητροπολίτες κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας.

Η απολογία του κατηγορουμένου για τη βαρύτερη κατηγορία ορίστηκε χθες να πραγματοποιηθεί την επόμενη Τρίτη, ενώ ο συνήγορός του, Ανδρέας Θεοδωρακόπουλος, δήλωσε την έκπληξή του για την αξιολόγηση της ανακρίτριας και πρόσθεσε ότι «δεν μπορεί να θεωρηθεί απόπειρα ανθρωποκτονίας η ρίψη καυστικού υγρού από μακριά», εκφράζοντας την άποψη ότι η βαρύτερη κατηγορία κατά του εντολέα του θα καταπέσει στο δικαστικό συμβούλιο.

Ο κατηγορούμενος μετά τη σύλληψή του είχε δηλώσει μετανιωμένος για την πράξη του, μεταμέλεια στην οποία αναφέρθηκε χθες και ο συνήγορός του.

Πηγή:kathimerini

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το