Οικονομία

Βαρουφάκης: Θα κάνουμε τα πάντα για να μείνουμε στο ευρώ

Βαρουφακης

Την πρόθεση της ελληνικής κυβέρνησης να κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να παραμείνει η χώρα στη ζώνη του ευρώ εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Βαρουφάκης, σε συνέντευξή του στην εκπομπή Countdown της τηλεόρασης του Bloomberg.

Μιλώντας για τις δεσμεύσεις της κυβέρνησης προς τον ελληνικό λαό, ο κ.Βαρουφάκης τόνισε ότι «υποσχεθήκαμε το τέλος της τρόικας. Δεν είπαμε ποτέ ότι θα βγούμε από την ευρωζώνη. Αντιθέτως υποσχεθήκαμε και στον ελληνικό λαό και τους εταίρους μας ότι θα κάνουμε ό,τι είναι απαραίτητο για να παραμείνουμε στην ευρωζώνη».

Αναφερόμενος στην τρόικα, θέλησε να εξηγήσει περί τίνος πρόκειται, τονίζοντας ότι ο απλός κόσμος ίσως δεν γνωρίζει ακριβώς τι είναι η τρόικα. «Πρέπει να διατηρήσουμε την σχέση μας με την ΕΚΤ, επίσης οι σχέσεις μας με το ΔΝΤ, πρέπει να συνεχιστούν. Έχουμε δανειστεί χρήματα από αυτούς. Επίσης η Ελλάδα είναι μέλος της ΕΕ και η σχέσεις με την Κομισιόν πρέπει να διατηρηθούν και να βελτιωθούν. Αλλά αυτό δεν είναι η τρόικα. Αφήστε με να σας πω τι είναι η τρόικα, γιατί ο απλός κόσμος στην Ελλάδα εκεί έξω ίσως δεν γνωρίζει ακριβώς τι είναι η τρόικα».

Ειναι μία ομάδα τεχνοκρατών διορισμένων στη χώρα από τους θεσμούς, με αποστολή να επιβάλουν στην κυβέρνηση και το λαό ένα πρόγραμμα νεκρής πληθωριστικής φύσης, που δεν στόχευσε το πρόβλημα στη ρίζα και έκανε το κακό χειρότερο. Αυτό τελείωσε», είπε ο υπουργός.

Ο κ. Βαρουφάκης εξέφρασε επίσης την πεποίθηση ότι δεν θα υπάρξει θέμα ρευστότητας, ενώ αποκάλυψε ότι την Τρίτη επέστρεψαν 700 εκ. στις ελληνικές τράπεζες.

Πηγή:ethnos.gr

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το