Ελλάδα

Βαρουφάκης: Κάναμε τα πάντα για μια συμφωνία

’‘¡Ÿ¥¦‘š—£

«Έχουμε κάτι τα πάντα για να καταλήξουμε σε μια συμφωνία», δηλώνει στη βρετανική Telegraph ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης εν όψει του σημερινού Eurogroup.

«Η απαίτηση για μεγαλύτερη λιτότητα στην Ελλάδα μπορεί να εκληφθεί μόνο ως τιμωρία», σημειώνει ο κ. Βαρουφάκης, προσθέτοντας πως η κυβέρνηση είναι απόλυτα προετοιμασμένη να απέχει «από οποιεσδήποτε κινήσεις θα μπορούσαν να διακινδυνεύσουν τη χρηματοοικονομική σταθερότητα ή την ανταγωνιστικότητα της Ελλάδας», ωστόσο αυτό που δεν μπορεί να δεχτεί «είναι η δημοσιονομική προσαρμογή, που συμφωνήθηκε από την προηγούμενη κυβέρνηση, να συνεχιστεί μόνο επειδή έτσι λένε οι κανόνες».

Επιπλέον ο κ. Βαρουφάκης επισημαίνει ότι η Ελλάδα «έχει ήδη κάνει περισσότερη δημοσιονομική σύσφιξη από ό,τι έχει γίνει ποτέ από οποιαδήποτε χώρα σε καιρό ειρήνης και η Ελλάδα βρίσκεται ακόμη σε ύφεση με μείωση του ονομαστικού ΑΕΠ».

«Δεν υπάρχει μακροοικονομικό επιχείρημα για περαιτέρω σύσφιξη», υποστηρίζει και προσθέτει: «Ο μόνος λόγος να γίνει αυτό είναι από ιδεολογία ή σε τιμωρητική βάση. Το μόνο που επιδιώκουμε είναι ένας τρόπος για να σταματήσει ο κύκλος χρέους-αποπληθωρισμού και να αποκατασταθούν οι πιστωτικές γραμμές της ελληνικής οικονομίας».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το