ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Σύλληψη ενός Βούλγαρου για χασίς

Τοπικά

Τετ α τετ Τσίπρα-Καμμένου σήμερα

Ελλάδα

Έφυγε από τη ζωή η Φρόσω Δάλλα

Τοπικά

Σήμερα καλωσορίζουμε την άνοιξη

Ελλάδα

Ο καιρός σήμερα στον Βόλο

Τοπικά

Αλλάζει η ώρα την Κυριακή

Ελλάδα

Οικονομία

Βαρουφάκης: Αποσύρθηκε κείμενο συμφωνίας που μπορούσα να υπογράψω

βαρουφάκης

Την εκτίμησή του ότι οι συνομιλίες με τους εταίρους θα συνεχιστούν προκειμένου να βρεθεί μια βιώσιμη λύση, εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, μετά την αποτυχία της ελληνικής πλευράς να καταλήξει σε μια συμφωνία για το ελληνικό πρόγραμμα στήριξης, κατά τη συνεδρίαση του Eurogroup στις Βρυξέλλες. Αποκάλυψε ότι πριν το συμβούλιο, παρουσιάστηκε ένα σχέδιο ανακοινωθέντος που ήταν έτοιμος να το υπογράψει, ωστόσο το σχέδιο αυτό αποσύρθηκε και ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ παρουσίασε ένα άλλο σχέδιο ανακοινωθέντος που γυρίζει – όπως είπε – τα πράγματα πίσω.

«Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι οι συζητήσεις θα συνεχιστούν και τις επόμενες μέρες και θα καταλήξουν σε μια συμφωνία που θα είναι θεραπευτική για την Ελλλάδα και καλή για την Ευρώπη», είπε χαρακτηριστικά ο κ.Βαρουφάκης, στη συνέντευξη Τύπου, μετά τη σύνοδο του Eurogroup.

Επιβεβαίωσε ότι οι διαβουλεύσεις έγιναν σε πνεύμα συναδελφικό και ότι υπήρξε μια βασική διαφωνία της ελληνικής πλευράς στο αίτημα των εταίρων να ολοκληρωθεί το υφιστάμενο πρόγραμμα και να κατατεθεί αίτημα για την παρράτασή του. Ο κ.Βαρουφάκης είπε ότι η κυβέρνηση θεωρεί ότι το πρόγραμμα αυτό «έχει αποτύχει να σταθεροποιήσει την Ελλάδα, έχει προκαλέσει ανθρωπιστική κρίση» και συμπλήρωσε ότι «μια περιδίνηση στον αποπληθωρισμό δεν μπορεί να οδηγήσει σε επιτυχείς μεταρρυθμίσεις, τις μεταρρυθμίσεις που χρειάζεται η Ελλάδα για να μπορεί να αποπληρώνει τα δανεικά».

«Απορρίψαμε μια απαίτηση να συνυπογράψουμε την ιδέα της επέκτασης και της ολοκλήρωσης αυτού του προγράμματος γιατί πιστεύουμε ότι δεν μπορεί να ολοκληρωθεί επιτυχώς» είπε ο υπουργός Οικονομικών, επισημαίνοντας την πεποίθηση της κυβέρνησης ότι το πρόγραμμα αυτό «είναι μέρος του προβλήματος και όχι της λύσης».

Πηγή:ethnos.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το