Τοπικά

Βαριές ποινές για επεισόδιο σε βάρος αστυνομικών επιβλήθηκαν σε δύο αδέρφια – Ως γκέτο λειτουργεί το Αλιβέρι

Βαριές «καμπάνες» χθες από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου σε βάρος δύο αδερφών, κατοίκων Αλιβερίου Ν. Ιωνίας, που ήταν πρωταγωνιστές επεισοδίου με παθόντες δύο αστυνομικούς, στις 14 Ιουλίου φέτος, λίγα λεπτά μετά τα μεσάνυχτα, σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος στην εν λόγω περιοχή.

Το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι του Αλιβερίου με τις καθημερινές σχεδόν διαταράξεις κοινής ησυχίας και το καθεστώς ανομίας που επικρατεί στην εν λόγω συνοικία, παρά το ότι γειτνιάζει με την Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας, αναδείχθηκε ακόμη μια φορά στη χθεσινή ακροαματική διαδικασία του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου. Τα δύο αδέρφια 43 και 41 ετών είχαν επιτεθεί στους δύο αστυνομικούς της ΟΠΚΕ, πετώντας εναντίον τους ξύλινες καρέκλες και ξύλινα τραπέζια, απειλώντας και εξυβρίζοντάς τους, επειδή είχαν μεταβεί στο κατάστημα, προκειμένου να ελέγξουν καταγγελία για διατάραξη κοινής ησυχίας. Μάλιστα από την επίθεση είχε προκληθεί στον έναν αστυνομικό κάκωση πρώτου δακτύλου αριστερού χεριού με αιμάτωμα, στον δε δεύτερο εκδορά ραχιαίας επιφάνειας βραχιόνιου δεξιά. Οι δύο κατηγορούμενοι φέρονται να είχαν απειλήσει τους αστυνομικούς, λέγοντάς τους μεταξύ άλλων «φύγετε από εδώ, επειδή φοράτε στολή κάνετε τους μάγκες και το παίζετε εξουσία», καθώς «θα σας σκοτώσουμε»…

Το δικαστήριο τους έκρινε ένοχους για τις κατηγορίες της βίας κατά υπαλλήλων από κοινού, εξύβριση διά λόγου από κοινού, απειλή από κοινού και απείθεια και επέβαλε στον 43χρονο συνολική ποινή φυλάκισης 38 μηνών με τριετή αναστολή και να επιδείξει υποδειγματική συμπεριφορά μέχρι τη συζήτηση της έφεσής του στο δευτεροβάθμιο δικαστήριο, διαφορετικά θα φυλακιστεί και στον 41χρονο συνολική ποινή φυλάκισης για τα ίδια αδικήματα 24 μηνών και 20 ημερών, επίσης με τριετή αναστολή και έφεση. Ωστόσο, του αναγνώρισε το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου. Κατηγορούμενος ήταν και ένας τρίτος 42 χρόνων, υπεύθυνος του καταστήματος, που κρίθηκε ένοχος για απείθεια και του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 5 μηνών. Στις απολογίες τους οι τρεις καταδικασθέντες υποστήριξαν μεταξύ άλλων ότι ήταν μεθυσμένοι και δεν ήθελαν να προκαλέσουν τους αστυνομικούς, ενώ υπολήπτονται την ελληνική Αστυνομία και είναι γνωστοί στην περιοχή. «Καταπέλτης» στην πρότασή του ήταν ο εισαγγελέας κ. Β. Παπαϊωάννου, που ζήτησε να αναληφθεί πρωτοβουλία από τους τοπικούς φορείς, ώστε το Αλιβέρι να επιστρέψει στη νομιμότητα, να αλλάξει και να πάψει να λειτουργεί ως γκέτο. «Όπου δεν πίπτει λόγος, πίπτει ράβδος», ανέφερε χαρακτηριστικά ο εισαγγελέας, που ζήτησε την παραδειγματική τιμωρία των κατηγορούμενων, ώστε να συμμορφωθούν προς τη νομιμότητα.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το