Τοπικά

Βαριά «καμπάνα» χθες από το Τριμελές του Βόλου σε έναν 44χρονο ομογενή από την Γεωργία για κλοπές

Βαριά «καμπάνα» χθες από το Τριμελές του Βόλου σε έναν 44χρονο ομογενή από την Γεωργία, τον οποίο έκρινε ένοχο για κλοπή από κοινού και κατ’ εξακολούθηση, τετελεσμένη και σε απόπειρα και του επέβαλε συνολική ποινή φυλάκισης πέντε χρόνων, μετατρέψιμη προς 10 ευρώ ημερησίως.

Ο 44χρονος, που εκτίει σήμερα ποινή φυλάκισης στο σωφρονιστικό κατάστημα Κασσάνδρας Χαλκιδικής και ήταν παρών στην χθεσινή ακροαματική διαδικασία, κατηγορούταν πως στη 1 και 2 Ιουλίου 2014, είχε διαπράξει κλοπές σε δύο σπίτια στο Βόλο με έναν συνεργό του, απ’ όπου και είχε κλέψει κοσμήματα συνολικής αξίας άνω των 2.000 ευρώ, 450 ευρώ σε μετρητά και έναν φορητή ηλεκτρονικό υπολογιστή. Απολογούμενος ο 44χρονος δήλωσε μεταξύ άλλων πως διαμένει στην Θεσσαλονίκη, ότι την προηγούμενη ημέρα της κλοπής βρισκόταν σε γλέντι και μάλιστα είχε υποστεί τροφική δηλητηρίαση και είχε επισκεφθεί το Κέντρο Υγείας της περιοχής του και δεν γίνεται να βρισκόταν στο Κέντρο Υγείας και στο Βόλο να κλέβει. Επίσης ανέφερε πως έχει ξεφύγει από αυτή την ζωή και έχει αποκτήσει οικογένεια.

Και πρωτόδικα, τον Μάρτιο του 2018, είχε καταδικαστεί ερήμην από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου σε ποινή φυλάκισης πέντε ετών, χωρίς τριετή αναστολή, χωρίς αναστολή, χωρίς μετατροπή και χωρίς η έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Τον δράστη φέρεται να είχε εντοπίσει αστυνομικός στην πιλοτή πολυκατοικίας, όπου διέμενε στο κέντρο του Βόλου. Ο αστυνομικός είχε δει τον 44χρονο με έναν συνεργό του, κάτι να μηχανεύονται κι εκείνοι όταν τον αντιλήφθηκαν, τράπηκαν σε φυγή, αφήνοντας στο σημείο ένα κλειδί ΙΧ αυτοκινήτου και εργαλεία διάρρηξης. Ο αστυνομικός είχε καταδιώξει τους δύο δράστες και είχε καταφέρει να συλλάβει τον έναν, όχι τον καταδικασθέντα χθες. Οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου βρήκαν και το ΙΧ του συλληφθέντα (όχι του καταδικασθέντα χθες) και ερευνώντας το, είχαν βρει εντός αυτού κοσμήματα και τον ηλεκτρονικό υπολογιστή που είχαν κλέψει , καθώς και ένα πορτοφόλι με αποφυλακιστήριο και τα στοιχεία του 44χρονου. Επίσης είχαν βρει και άλλα διαρρηκτικά εργαλεία. Οι δύο δράστες φέρονται να είχαν κλέψει από το ένα σπίτι μετρητά 450 ευρώ και κοσμήματα αξίας 2.000 ευρώ, ενώ από το άλλο σπίτι τον φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή και κοσμήματα άγνωστης αξίας. Τα κλοπιμαία είχαν επιστραφεί στους ιδιοκτήτες τους.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το