Τοπικά

Βαρέλια με νερό στο Μαντράκι για την προστασία της δασικής περιοχής

pirasfaleia (1)

«Kαλλοπισμένα» βαρέλια με νερό τοποθέτησαν για τέταρτη συνεχή χρονιά στη δασική περιοχή Μαντράκι τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου «Η Σκιάθος» σαν μέτρο πρωτοβάθμιας αντιμετώπισης πυρκαγιάς.
Αξίζει να σημειωθεί πως τα βαρέλια συνέλλεξαν οι εθελοντές κατά τη διάρκεια της εβδομάδας εθελοντισμού για το περιβάλλον, «Όλοι Μαζί Σκιάθος Καθαρή 2012, 2013, 2014 και 2015» και τα οποία είχαν ξεβράσει τα χειμωνιάτικα κύματα στις βόρειες παραλίες.
Τα μπλε βαρέλια έκαναν και φέτος απόβαση σε όλα τα νησιά του Αιγαίου ρυπαίνοντας τις ακτές. Δυστυχώς προέρχονται από μυδοκαλλιέργειες από όπου δραπετεύουν μαζί με χιλιάδες πλαστικά άσπρα διχτάκια που είναι καταστροφικά για το θαλάσσιο περιβάλλον. Έτσι, πέρα από την αντιπυρική προστασία, αφού συνολικά πάνω από 4 τόνοι νερού είναι διαθέσιμοι, δίνεται και το μήνυμα της επαναχρησιμοποίησης των υλικών.
Η παραπάνω δράση, είναι μέρος των πρωτοβουλιών που έχει αναλάβει ο Πολιτιστικός Σύλλογος, στο πλαίσιο του προγράμματος υιοθεσίας που εισήγαγε τον Μάρτιο του 2011, υιοθετώντας τη δασική περιοχή Μαντράκι.

Το δάσος στο Μανδράκι της Σκιάθου είναι ένα από τα σπανιότατα φυσικά δάση κουκουναριάς µε υπόροφο αείφυλλα πλατύφυλλα, ένα οικοσύστηµα που αναπτύσσεται σε καθαρά αµµώδες έδαφος. Σηµειωτέον ότι τα δάση κουκουναριάς είναι σπανιότατα, υπάρχουν µόλις τρία στην Ελλάδα που καταλαµβάνουν σχετικά µικρή έκταση.

pirasfaleia (2)

pirasfaleia

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το