Τοπικά

Βαπτίστηκε επταμελής οικογένεια αλλοδαπών στη Βρύναινα

Μια πολύ συγκινητική στιγμή εκτυλίχτηκε πριν μια εβδομάδα στον Ιερό Ναό Αγίου Κωνσταντίνου Βρύναινας, όπου μια επταμελής οικογένεια καταγόμενη από την Αλβανία βαπτίστηκε ορθόδοξη χριστιανή. Αντώνιος και Χαραλαμπία ήταν τα δύο ονόματα που έλαβαν οι γονείς και Μαρία, Ειρήνη, Ορέστης, Ραφαήλ και Κωνσταντίνος τα πέντε παιδιά τους.
Εδώ και 20 χρόνια ζει στη Βρύναινα ο κ. Αντώνης Κασάι με τη γυναίκα του. Ήρθε από την Αλβανία ως οικονομικός μετανάστης και αμέσως στέριωσε στην περιοχή χάρη στην αγάπη του για την εργασία και την προσπάθεια για επιβίωση. Για χρόνια δούλεψε ως εργάτης σε διάφορες δουλειές. Και τα τελευταία χρόνια δραστηριοποιείται περισσότερο τόσο ως εργάτης, όσο και ως αγρότης μέσα από την καλλιέργεια του τσαγιού, της ρίγανης και άλλων προϊόντων. Εξάλλου η Βρύναινα φημίζεται για την καλλιέργεια τσαγιού.

 
Η αγάπη του για την Ορθοδοξία ήταν μεγάλη. Μάλιστα η οικογένειά του εκκλησιαζόταν όλα τα προηγούμενα χρόνια χωρίς να έχει βαπτιστεί ορθόδοξη χριστιανή. Και αυτή ήταν η βαθιά επιθυμία του, να βαπτιστούν οι ίδιοι οι γονείς μαζί με τα παιδιά τους ορθόδοξοι χριστιανοί.
Ωστόσο έπρεπε να βρεθούν νονοί για τα επτά μέλη της οικογένειας.

 

s17-f2
Ο π. Βασίλης Ακριβόπουλος, που χρόνια διακονεί στο Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου, ανέλαβε να τελέσει το μυστήριο της βάπτισης για την επταμελή αλλοδαπή οικογένεια. Ο ίδιος κατάγεται από τη Βρύναινα και την επισκέπτεται τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα έχοντας ισχυρούς δεσμούς με τους κατοίκους.
«Την οικογένεια την ξέρω πολύ καλά εδώ και 20 χρόνια από τότε που εγκαταστάθηκαν οι γονείς. Είναι ιδιαίτερα αγαπητή, με γονείς εργατικούς και με ήθος. Αμέσως ενδιαφέρθηκα και βρήκα τους νονούς, μεταξύ αυτών η σύζυγός μου και ο εγγονός μου, αλλά και άλλα πνευματικά μου παιδιά που με χαρά δέχτηκαν να βαπτίσουν. Για τους δυο γονείς και τα πέντε παιδιά τους είχε προηγηθεί η πνευματική τους κατήχηση από μια εξαίρετη κοπέλα» τόνισε ο π. Βασίλης Ακριβόπουλος.

s17-f3
Το μυστήριο της βάπτισης τελέστηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Κωνσταντίνου Βρύναινας πριν μια εβδομάδα παρουσία σύσσωμου του χωριού.
Το βρέφος και το ένα μικρό αγοράκι μπήκαν μέσα στην κανονική κολυμβήθρα, ενώ τα άλλα τρία μεγαλύτερα παιδιά, τα δύο κορίτσια που φοιτούν σε Λύκειο και Γυμνάσιο, καθώς και το ένα αγόρι που είναι στο Δημοτικό, μαζί με τους γονείς, αφού φόρεσαν κελεμπίες βαπτίστηκαν σε ειδική κολυμβήθρα.
Η χαρά τους ήταν πολύ μεγάλη, αφού εισήλθαν στην ορθόδοξη οικογένεια, κάτι που επιζητούσαν πάρα πολύ, νιώθοντας ακόμη πιο πολύ κοντά στην ελληνική κοινωνία.
Η οικογένεια του κ. Αντώνη Κασάι είναι από τις λίγες με τόσα πολλά παιδιά στη Βρύναινα που τον χειμώνα διαθέτει 250 μόνιμους κατοίκους, εκ των οποίων οι περισσότεροι είναι ηλικιωμένοι.
Μετά το μυστήριο της βάπτισης πραγματοποιήθηκε γλέντι στη Σούρπη παρουσία χωριανών και άλλων επισκεπτών θυμίζοντας παλιές καλές εποχές.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το