Τοπικά

Βαπτίστηκαν ορθόδοξοι δύο αλλοδαποί μαθητές από το ΓΕΛ Αργαλαστής

Ορθόδοξοι χριστιανοί βαφτίστηκαν χθες δύο μαθητές του Γενικού Λυκείου Αργαλαστής. Το μυστήριο της βάπτισης τέλεσε ο μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος στον Ιερό Ναό Πέτρου και Παύλου της περιοχής, ενώ μετά συζήτησε και με τους μαθητές του σχολείου.

Μέχρι στιγμής τουλάχιστον εννιά αλλοδαποί μαθητές κυρίως αλβανικής καταγωγής από τη Μαγνησία έχουν βαπτιστεί ορθόδοξοι χριστιανοί. Το μυστήριο τελέστηκε παρουσία μαθητών, καθηγητών και βέβαια των δύο οικογενειών των μαθητών.
Ο μαθητής της Γ’ Τάξης Φιοράλμπι έλαβε το όνομα Αχίλλιος και ο μαθητής της Α’ Τάξης Λυκείου Ντομένικο έλαβε το όνομα Νικόλαος.

Ανάδοχος στον Αχίλλιο ήταν η καθηγήτρια φυσικής κ. Ιφιγένεια Πάτρα και στον Νικόλαο ο μαθητής της Β’ Τάξης Παναγιώτης Άγκο.
Ο μητροπολίτης κ. Ιγνάτιος ανέφερε πως «είναι πολύ σημαντικό νέοι αλλοδαποί να βαπτίζονται χριστιανοί ορθόδοξοι. Και αυτό έγινε με τη δική τους θέληση και τη σύμφωνη γνώμη των γονέων τους που βρέθηκαν στο μυστήριο».
Ο ίδιος συμπλήρωσε πως «στη συνέχεια είχα τη χαρά να συζητήσω με τους μαθητές του Λυκείου Αργαλαστής, οι οποίοι μου μετέφεραν πως αγαπούν την Εκκλησία, ενώ ορισμένοι από αυτούς θα ήθελαν όταν ενηλικιωθούν να εισέλθουν στην ιεροσύνη. Μάλιστα διαπίστωσα τους δημιουργικούς προβληματισμούς των εφήβων και τις ελπίδες που έχουν για το μέλλον».

Ο καθηγητής θεολογίας του ΓΕΛ Αργαλαστής κ. Σωτήρης Τσιτσιρίγκας δήλωσε πως «χθες ζήσαμε όλη η σχολική κοινότητα του ΓΕΛ Αργαλαστής, μοναδικές και ευλογημένες στιγμές με την υποδειγματική θεία λειτουργία από τον μητροπολίτη κ. Ιγνάτιο και τη βάπτιση των μαθητών μας. Τα δύο παιδιά αλβανικής καταγωγής λαμβάνοντας ερεθίσματα από το μάθημα των θρησκευτικών, αλλά και τη ζωντανή παράδοση του τόπου μας που έχει ως κέντρο της την ορθοδοξία, εξέφρασαν την επιθυμία να ενταχθούν στο σώμα της Εκκλησίας μας και την επιθυμία τους αυτή πραγματώσαμε χθες. Η βάπτιση έγινε κατά την αρχαία εκκλησιαστική τάξη στη διάρκεια της θείας λειτουργίας. Αισθάνομαι ιδιαίτερη συγκίνηση, όπως είναι φυσικό, καθώς αποτελεί ευλογία Θεού για τον θεολόγο, να αξιώνεται να βλέπει την πρόοδο των μαθητών του. Και παράλληλα με την απόφασή τους να βαπτιστούν οι μαθητές μας πιστοποίησαν και την κοινωνική και πολιτισμική ένταξή τους στη ζωή και στις παραδόσεις της πατρίδας μας στην οποία ζουν».

Ο διευθυντής του ΓΕΛ Αργαλαστής κ. Φαίδων Καψιμάλης είπε πως «ήταν μια πολύ ωραία εκδήλωση που διήρκεσε δύο ώρες και ακολουθήθηκε όλο το πατροπαράδοτο τελετουργικό. Πρέπει να σημειώσουμε ότι και πριν τρία χρόνια βαπτίστηκαν ορθόδοξοι χριστιανοί τέσσερις αλλοδαποί μαθητές από το ΓΕΛ Αργαλαστής. Φέτος είχαμε δύο εφήβους που με τη δική τους βούληση θέλησαν να βαπτιστούν».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το