Τοπικά

Βανδάλισαν με σπρέι τον αυλόγυρο στον Άγιο Νικόλαο – Οργή από την Εκκλησία

Μήνυση κατ΄αγνώστων καταθέτει ο πατέρας Χαρίλαος Παπαγεωργίου , πρωτοπρεσβύτερος του Αγίου Νικολάου, για τους βανδαλισμούς με σπρέι στα μάρμαρα και τους μονόλιθους της Μητρόπολης του Βόλου.
Οι βραδινοί παραβάτες «διασκέδασαν» βάφοντας με ομαδικά συνθήματα τα μάρμαρα της δεξιάς εισόδου, τμήμα επί της οδού Γκλαβάνη και άλλα σημεία. Τα ξημερώματα του Σαββάτου την εμφάνισή τους στην εκκλησία έκαναν έξι άτομα και όταν περαστικοί αντιλήφθηκαν πως βάφουν τα μάρμαρα κάλεσαν την αστυνομία, αλλά οι νεαροί εξαφανίστηκαν.

Ο Άγιος Νικόλαος είναι ένα «ζωντανό» χαρακτηριστικό σημείο της πόλης και όταν βραδιάζει δεν θυμίζει σε τίποτα την πρωινή «νηνεμία» μιας εκκλησιαστικής αυλής.
Μόλις πέσει το σκοτάδι, νέοι εμφανίζονται στον χώρο της εκκλησίας για να διασκεδάσουν εκεί με την παρέα τους το βράδυ.

Ιδιαίτερα τα Σαββατοκύριακα αλλά και τις ημέρες που ο καιρός είναι καλός, ο νεαρός κόσμος διπλασιάζεται.
Οι κατηγορίες ανθρώπων που θα βρει κανείς στον αύλειο χώρο της εκκλησίας τα βράδια είναι συνήθως μαθητές και φοιτητές που θα κάτσουν να περάσουν χρόνο ή να κάνουν σκέιτ ή άνθρωποι που βγάζουν τα σκυλιά τους.

Όταν συνέβη τα ξημερώματα το επεισόδιο, ο αυλόγυρος ήταν άδειος.
«Αυτό που συμβαίνει, είναι προσβολή στον πολιτισμό και την ιστορία, προσβολή στο θρησκευτικό συναίσθημα, προσβολή στους ενορίτες και τους περιοίκους. Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο», τόνισε στη «ΘΕΣΣΑΛΙΑ» ο πρωτοπρεσβύτερος.
«Ελπίζουμε ότι το συνεργείο καθαρισμού θα μπορέσει να καθαρίσει τα συνθήματα. Η ιστορία των μαρμάρων είναι μεγάλη και είναι αδιανόητο να καταστρέφονται», είπε.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το