Κόσμος

Βαλς: Θα παραταθεί για μερικούς μήνες η κατάσταση έκτακτης ανάγκης στη Γαλλία

Τη βεβαιότητα ότι η κατάσταση έκτακτης ανάγκης στη Γαλλία θα παραταθεί για μερικούς μήνες, τον Ιανουάριο, εξέφρασε ο Μανουέλ Βαλς.

«Είναι δύσκολο σήμερα να τερματιστεί η κατάσταση εκτάκτου ανάγκης. Ακόμη περισσότερο διότι θα αρχίσουμε μια προεκλογική εκστρατεία μέσα σε μερικές εβδομάδες, με εκδηλώσεις, με δημόσιες συγκεντρώσεις. Πρέπει να προστατεύσουμε τη δημοκρατία μας», δήλωσε ο Γάλλος πρωθυπουργός σε συνέντευξή του στο BBC, που θα μεταδοθεί σήμερα.

Ο Βαλς τόνισε ότι η κατάσταση έκτακτης ανάγκης επιτρέπει να γίνονται συλλήψεις και διοικητικοί έλεγχοι που έχουν αποτελέσματα. «Ετσι λοιπόν ναι, πρόκειται χωρίς αμφιβολία να ζήσουμε για μερικούς μήνες ακόμη με αυτή την κατάσταση εκτάκτου ανάγκης», συμπλήρωσε.

Η Γαλλία είναι σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης από τον Νοέμβριο του 2015, μετά από τις τρομοκρατικές επιθέσεις στις οποίες έχασαν τη ζωή τους 130 άτομα.

Ακόμη, ο Βαλς εκτίμησε ότι ο κίνδυνος μιας οργανωμένης επίθεσης ενόπλων όπως εκείνη που διαπράχθηκε τη 13η Νοεμβρίου 2015 έχει «μειωθεί» σημαντικά. «Αντίθετα μπορεί να βρεθούμε αντιμέτωποι με επιθέσεις του είδους αυτής που βιώσαμε στη Νίκαια (σ.σ. τον Ιούλιο του 2016 με 86 νεκρούς). Δηλαδή (ενέργειες που θα διαπραχθούν) από πρόσωπα που ενεργοποιούνται μέσω του Διαδικτύου, μέσω των ιστοτόπων κοινωνικής δικτύωσης, από το Ισλαμικό Κράτος χωρίς κατ’ ανάγκη να περνούν από τη Συρία ή από το Ιράκ», πρόσθεσε.

Πηγή: iefimerida

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το