Αθλητισμός

Βαδίζουν στα… τυφλά oι ομάδες της Φούτμπολ Λιγκ – Μαζί και ο Ολυμπιακός Βόλου

Αγωνιστικά άπραγοι παραμένουν οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού Βόλου από τις 8 Μαρτίου, όταν έδωσαν το τελευταίο παιχνίδι πρωταθλήματος με τον Διαγόρα στη Νεάπολη. Στη συνέχεια η Φούτμπολ Λιγκ διακόπηκε, όπως και τα υπόλοιπα πρωταθλήματα στην Ελλάδα, λόγω του κορωνοϊού, με τις ομάδες αυτή τη στιγμή να βαδίζουν στα… τυφλά.
Πολλά είναι τα ανοιχτά θέματα που απασχολούν τις ομάδες της Φούτμπολ Λιγκ, με κυρίαρχα το οικονομικό και την αναδιάρθρωση. Η πρόταση του Ολυμπιακού για τη δημιουργία Σούπερ Λιγκ 2 των δύο ομίλων, ψηφίστηκε ως γνωστόν από τις ομάδες της Φούτμπολ Λιγκ (ψήφισαν υπέρ οι 11 από τις 14 ΠΑΕ), ωστόσο, δεν υπήρξε κάποια ουσιαστική εξέλιξη μέσα στην εβδομάδα.
Στον Ολυμπιακό Βόλου παρακολουθούν τις εξελίξεις, δηλώνουν αισιόδοξοι πως το θέμα της αναδιάρθρωσης θα προχωρήσει, από τη στιγμή που η πολιτεία φαίνεται να τάσσεται υπέρ, παρότι η ΕΠΟ είναι αυτή που θα πάρει και την απόφαση, όπως επιτάσσει το αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου.

Η πρόταση είναι λογικό να μην έχει πάει ακόμη στο Δ.Σ. της Ένωσης προς ψήφιση, καθώς ενδέχεται να αλλάξει το νομικό πλαίσιο που υπάρχει αυτή τη στιγμή, όσον αφορά την ψηφοφορία, όπως ειπώθηκε πρόσφατα από κυβερνητικά χείλη και συγκεκριμένα από τον βουλευτή Μαγνησίας Χρήστο Μπουκώρο. Θυμίζουμε, πως αυτή τη στιγμή στο Δ.Σ. της Ένωσης ψηφίζουν τα 12 μέλη της Σούπερ Λιγκ 2, καθώς και οι τρεις εκπρόσωποι των ομάδων της Φούτμπολ Λιγκ. Είναι λογικό, αν δεν αλλάξει το νομικό πλαίσιο, η αναδιάρθρωση δύσκολα θα ψηφιστεί από το Δ.Σ. της Ένωσης. Κι αυτό, από τη στιγμή που το σύνολο, σχεδόν, των ομάδων της Σούπερ Λιγκ 2 είναι αρνητικές (στην παρούσα φάση) στη δημιουργία των δύο ομίλων.
Πάντως, θα είναι πιο εφικτό να προχωρήσει η αναδιάρθρωση, αν δεν ολοκληρωθούν τα πρωταθλήματα της Σούπερ Λιγκ 2 και της Φούτμπολ Λιγκ, με το ένα πρωτάθλημα να συμπαρασύρει το άλλο. Η δεύτερη τη τάξει επαγγελματική κατηγορία έκανε αίτημα στον υφυπουργό αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, για επανεκκίνηση των ομαδικών προπονήσεων στα πρότυπα των ομάδων της Σούπερ Λιγκ. Αυτό, βέβαια, δεν σημαίνει πως υπάρχει απόφαση για επανέναρξη του πρωταθλήματος, με τις ομάδες να αποφασίζουν τις προσεχείς μέρες, αφού πρώτα εξετάσουν αν μπορούν να τηρήσουν το υγειονομικό πρωτόκολλο, καθώς το κόστος είναι μεγάλο.

Από την απόφαση της Σούπερ Λιγκ 2 θα εξαρτηθεί και το μέλλον του πρωταθλήματος της Φούτμπολ Λιγκ. Παρότι απαιτούνται μόλις τρεις αγωνιστικές για να ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα, οι ομάδες της Φούτμπολ Λιγκ δεν δείχνουν διατεθειμένες να επιστρέψουν στο γήπεδο. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, το γεγονός πως δεν έχουν κάνει ακόμη σχετικό αίτημα για προπονήσεις.
Οι ομάδες της Φούτμπολ Λιγκ δεν έχουν πάρει τη δόση του Μαρτίου από την ΕΡΤ, ενώ με τις υπάρχουσες συνθήκες κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει, αν στο τέλος θα τους καταβληθούν τα χρήματα που αναγράφονται στο τηλεοπτικό συμβόλαιο της χρονιάς. Η σύμβαση με την ΕΡΤ, θυμίζουμε, λήγει στις 30 Ιουνίου.

Όπως έχουμε τονίσει κατ’ επανάληψη, δεν υπάρχει τηλεοπτικό συμβόλαιο για την προσεχή αγωνιστική περίοδο, τόσο για το πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ 2, όσο και γι’ αυτό της Φούτμπολ Λιγκ. Αν δεν υπάρξει κρατική επιχορήγηση στις ΠΑΕ, μέσω της ΕΡΤ, οι περισσότερες ομάδες δεν θα είναι σε θέση να κατέβουν στα πρωταθλήματα. Κι αυτό, από τη στιγμή που τα έσοδα θα είναι μηδαμινά, όταν δεν θα μπορούν να διαθέσουν εισιτήρια για τους φιλάθλους, λόγω του κορωνοϊού, ενώ και οι χορηγίες, μέσω των διαφημίσεων, θα είναι πολύ λίγες, ως ελάχιστες.
Συνήθως, οι αναδιαρθρώσεις ξεκινούν από πάνω προς τα κάτω. Ωστόσο, υπάρχει φέτος ένα σοβαρό θέμα που καλείται να τακτοποιήσει η ΕΠΟ και δεν αποκλείεται η αναδιάρθρωση να ξεκινήσει από κάτω προς τα πάνω. Μετά την οριστική διακοπή του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής, ανακηρύχθηκαν οι οκτώ πρωταθλητές των ομίλων. Ωστόσο, δεν έχει παρθεί απόφαση, αν θα ανέβουν και οι οκτώ ή οι τέσσερις, όπως προβλέπεται από την προκήρυξη.

Ο πρόεδρος της ΕΠΣ Αθήνας και μέλος του Δ.Σ. της ΕΠΟ, Παναγιώτης Δημητρίου, σε δηλώσεις του τόνισε πως «Θα πρέπει να ανέβουν και οι οκτώ πρωταθλητές της Γ’ Εθνικής. Δεν έχουμε άλλη επιλογή. Μπορεί να πέσει στο τραπέζι η πρόταση του να γίνουν τα μπαράζ το Σεπτέμβριο, όμως δεν νομίζω να βρει υποστηρικτές. Πρέπει να ανέβουν χωρίς μπαράζ και να το δεχτεί η Φούτμπολ Λιγκ. Είναι υποχρεωμένοι αντί για τέσσερις ομάδες που θα ανέβαιναν, να δεχτεί και τους οκτώ. Δεν έχει άλλη επιλογή».
Η αναδιάρθρωση αναμένεται να είναι το… σίριαλ του φετινού καλοκαιριού, με τους ιθύνοντες του Ολυμπιακού Βόλου, πάντως, να μην μένουν αδρανείς και να σχεδιάζουν την επόμενη χρονιά, ανεξάρτητα αν η ομάδα αγωνιστεί στη Σούπερ Λιγκ 2 των δύο ομίλων (αν αυτή δημιουργηθεί) ή στη Φούτμπολ Λιγκ.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το