Τοπικά

Β.Μιχαλολιάκος: Δεν συμβιβάζομαι με ποσοστό κάτω του 40% για τη ΝΔ – Ο ΣΥΡΙΖΑ έπρεπε να φύγει χθες

“H κυβέρνηση που έχουμε σήμερα έπρεπε να φύγει χθες” τόνισε από τον Βόλο όπου βρέθηκε σήμερα ο υποψήφιος ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Βασίλης Μιχαλολιάκος σημειώνοντας πως όσο παραμένει στην εξουσία βλάπτει την Ελλάδα.  Ο κ. Μιχαλολιάκος,  σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε πριν την σημερινή εκδήλωση της ΝΟΔΕ Μαγνησίας με θέμα «Το Διακύβευμα των Εκλογών του Μαΐου», δήλωσε πως δεν υπάρχει καλύτερη ευκαιρία για να ψηφιστεί η Νέα Δημοκρατία και πως δεν συμβιβάζεται με ποσοστό κάτω από 40%.

“Ό,τι προοδευτικό έχει γίνει στη χώρα το έχει αναδείξει η νέα Δημοκρατία. Η περίοδος της ΟΝΝΕΔ με έχει χαράξει και είναι η σημαντικότερη πολιτική περίοδος στη ζωή μου. Όταν υπάρχουν νέοι στο κόμμα υπάρχει ζωντάνια και προοπτική για τον κόμμα”  δήλωσε ο κ. Μιχαλολιάκος τόνισε πως η ΝΔ ιδρύθηκε ως ευρωπαϊκό κόμμα.
“Οι ευρωεκλογές εκλαμβάνουν πολυσύνθετη σημασία. Η Ελλάδα χρειάζεται στην Ευρώπη μια πιο σημαντική και ισχυρή παρουσία για να υπερασπιστούμε την ταυτότητα μας αλλά και για να συνδιαμορφώσουμε με τους άλλους λαούς μια Ευρώπη πιο ενωμένη, που θα επιταχύνει τον βαθμό της ενοποίησης, με συμμαχίες στον Νότο. Μια Ευρώπη που θα εξελιχθεί σε ισχυρό πόλο και θα αντιμετωπίσει την προσφυγική κρίση με ανθρωπιά.

Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση τονίζοντας πως βλάπτει την Ελλάδα και πρόσθεσε πως η κοινοβουλευτική της πλειοψηφία δεν υπάρχει σε άλλη χώρα. “Έχουν κοινοβουλευτική πλειοψηφία 145, συν έναν,  συν έναν…  Τους ενώνει η εξουσία και η καρέκλα. Είναι ακραία ανήθικο αυτό για τις νέες γενιές. Με ένα τέτοιο πρότυπο προφανώς απωθούνται οι νέοι” είπε χαρακτηριστικά.
Σημείωσε επίσης πως όσο μένουμε απαθείς και αδρανείς με τη μετανάστευση των νέων επιστημόνων στο εξωτερικό, γκρεμίζεται το όνειρο της ελληνικής κοινωνίας. “Τα παιδιά έχουν σπουδάσει εδώ και αποδίδουν καρπούς σε άλλες χώρες. Θα “αδυνατίσει” την Ελλάδα αυτό το φαινόμενο.  Μια χώρα που δεν ενεργοποιεί τους επιστήμονες της, τί μέλλον μπορεί να έχει;”
Ακόμη ανέφερε πως ” όσο ο ΣΥΡΙΖΑ προσγειώνεται τόσο φαίνεται πως δεν έχουν επενδύσεις γιατί δεν τις θέλουν.

Δεν συμβιβάζομαι με ποσοστό κάτω από 40%
“Οι αγκυλώσεις δεν θέλουν ιδιωτικά πανεπιστήμια. Πρέπει να φύγει αυτή η κυβέρνηση. Εγώ δεν συμβιβάζομαι με Νέα Δημοκρατία κάτω του 40%. Προσκαλούμε τη νέα γενιά που δεν συμβιβάζεται με τη φτώχευση της χώρας. Ο κ. Τσίπρας έχει αγκιστρωθεί στην εξουσία. Και για να την κρατήσει νομοθετεί κιόλας. Νομίζω ότι τα αποτελέσματα των εκλογών θα είναι συγκλονιστικά. Ξαναζώ την αναγέννηση της Νέας Δημοκρατίας. Ακούγεται υπερβολικό  το 40% αλλά δεν συμβιβάζομαι. Καλύτερη ευκαιρία να ψηφιστεί η Νέα Δημοκρατία δεν υπάρχει” .

Ο  υποψήφιος ευρωβουλευτής Γιάννης Ανδρουλάκης σημείωσε πως το ψηφοδέλτιο αποτελεί μια διαγενεακή συστράτευση της Νέας Δημοκρατίας.
Στην Ελλάδα πρέπει να δρομολογηθούν οι αναγκαίες μεταρρυθμίσεις για να πάρει μπρος η χώρα”  δήλωσε ενώ ο κ. Μιχαλολιάκος ευχαρίστησε τη ΔΑΠ για τη νίκη της στις φοιτητικές εκλογές και ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Δημοσθένης Νταόπουλος επισήμανες πως η ΔΑΠ αναδείχθηκε πρώτη δύναμη και στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.

Αναφερόμενος στην προσφυγική κρίση, ο κ. Μιχαλολιάκος σημείωσε πως πρέπει να αναπτυχθεί ένας δυναμικός διάλογος και πως η Ευρώπη πρέπει να διοχετεύει τους πρόσφυγες δίκαια και ανάλογα με τη δυναμική της χώρα. “Είμαστε μακριά και απέναντι στον ρατσισμό. Το κράτος να είναι ανοιχτό σε όποιον έχει ανάγκη”.

“Φούσκα που ξεφούσκωσε ο ΣΥΡΙΖΑ”
Ο κ. Μιχαλολιάκος χαρακτήρισε ως φούσκα το ΣΥΡΙΖΑ που την ψήφισε ο λαός όταν ήταν σε απόγνωση.  “Ο κ. Τσίπρας απομυθοποίησε την αριστερά” δήλωση ενώ ερωτώμενος για την απόγνωση του λαού και το μερίδιο ευθύνης που φέρει η Νέα Δημοκρατία ανέφερε:

“Δεν είπαμε ότι φταίει ο λαός που δεν μας ψήφισε. Η Νέα Δημοκρατία δεν κατάφερε να αναδείξει όσο θα ήθελε την παιδεία. Δεν λύσαμε τη διαφθορά, τις αγκυλώσεις στη Δικαιοσύνη, τη γραφειοκρατία. Έχουμε μερίδιο ευθύνης. Η Νέα δημοκρατία κλονίστηκε αλλά κρατήθηκε γιατί είχαμε γερά θεμέλια και κολώνες. Είμαστε βαθύτατα προοδευτικό κόμμα.  Είμαστε το κόμμα που καθιέρωσε την κοινωνική πολιτική σε δύσκολες εποχές όπου δεν υπήρχαν τα ευρωπαϊκά κονδύλια.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το