Πολιτισμός

UNESCO: Παγκόσμια Ημέρα Μνημείων και Τοποθεσιών η 18η Απριλίου

mnimeia

Διπλή επέτειος για την πολιτιστική κληρονομιά είναι η 18η Απριλίου φέτος. Η συγκεκριμένη ημερομηνία σηματοδοτεί τον εορτασμό για την Παγκόσμια Ημέρα Μνημείων και Τοποθεσιών και την συμπλήρωση 50 χρόνων από την ίδρυση του Συμβουλίου Μνημείων και Τοποθεσιών.

Ως Παγκόσμια Ημέρα Μνημείων και Τοποθεσιών έχει οριστεί η 18η Απριλίου από την UNESCO και το Διεθνές Συμβούλιο Μνημείων και Τοποθεσιών (ICOMOS) και κάθε χρόνο διεξάγονται εκδηλώσεις διεθνώς για την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης σε θέματα πολιτισμικής κληρονομιάς.

Στην Αθήνα το κοινό θα έχει την ευκαιρία την Τρίτη 21 Απριλίου να παρακολουθήσει την εορταστική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στο κτίριο του ελληνικού Διεθνούς Συμβουλίου Μνημείων και Τοποθεσιών (Πειραιώς 73, Αθήνα), στις 18:00. Η εκδήλωση θα είναι αφιερωμένη στην Παγκόσμια Ημέρα Μνημείων και Τοποθεσιών, στην επέτειο των 50 χρόνων, καθώς και στη βράβευση των διακεκριμένων μελών του ICOMOS, Πέτρου Θέμελη, Νικόλαου Μουτσόπουλου, Νικόλαου Αγριατώνη, Διονύσιου Ζήβα και Αναστάσιου Πορτελάνου.

 πηγή www.thetoc.gr
Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το