Αθλητισμός

UEFA για Koriopolis: “Συμβάλαμε και εμείς”

Ικανοποιημένη δηλώνει η UEFA για τις ποινές που επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών στο πλαίσιο του Koriopolis.
Ιδού η σχετική αναφορά στην επίσημη ιστοσελίδα της ευρωπαϊκής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας:
«Η UEFA χαιρετίζει την πρόσφατη απόφαση του Εφετείου της Ελλάδας να εκδώσει ποινές φυλάκισης σε πολλά άτομα που εμπλέκονται σε στημένα παιχνίδια στην Ελλάδα το 2011, με ποινές που κυμαίνονται από 30 μήνες έως δέκα χρόνια φυλάκισης.
Οι ελληνικές δικαστικές αρχές άρχισαν έρευνα μετά την υποβολή από την UEFA καταλόγου 41 ύποπτων εγχώριων αγώνων στην Ελληνική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου.
Τέτοιοι αγώνες εντοπίστηκαν μέσω του συστήματος ανίχνευσης απάτης της UEFA (BFDS), το οποίο, σε στενή συνεργασία με την ελβετική εταιρεία Sportradar, παρακολουθεί και αναλύει δραστηριότητες στοιχημάτων σε περίπου 32.000 αγώνες στην Ευρώπη κάθε χρόνο, τόσο σε διοργανώσεις της UEFA όσο και σε εθνικά πρωταθλήματα.
Κατά την έναρξη της έρευνας, η UEFA συνεργάστηκε με τον Έλληνα εισαγγελέα σχετικά με την υπόθεση και αποδεικνύεται ότι η αμφίδρομη συνεργασία με τις κρατικές αρχές για την ανίχνευση και δίωξη εγκληματικής συμπεριφοράς είναι καθοριστική για την αντιμετώπιση των στημένων αγώνων.
Εκτός από την άμεση συνεργασία με τις αστυνομικές δυνάμεις και τους εισαγγελείς, η UEFA συνεργάζεται επίσης με την ευρωπαϊκή υπηρεσία επιβολής του νόμου EUROPOL, καθώς και με άλλες εθνικές αρχές, έτσι ώστε να προκύψουν ποινικές κατηγορίες ενώπιον του νόμου, επιτρέποντας στην UEFA να ασχοληθεί με πειθαρχικές υποθέσεις με πολύ πιο γρήγορο και αποτελεσματικό τρόπο».

Πηγή: dikisports.blogspot.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το