Κόσμος

Uber: 6.000 υποθέσεις σεξουαλικής παρενόχλησης σε μόλις δύο χρόνια

Η εταιρεία μεταφορών Uber δέχθηκε 6.000 αναφορές για σεξουαλική παρενόχληση στις Ηνωμένες Πολιτείες, το διάστημα 2017-2018, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα, τα οποία -κατά την επιχείρηση- αποδεικνύουν τη δέσμευσή της «στη βελτίωση της Uber και ολόκληρης της βιομηχανίας».
Όπως αναφέρει το BBC, ενώ ο αριθμός των υποθέσεων αυξήθηκε το 2018, το ποσοστό των περιστατικών μειώθηκε κατά 16% καθώς αυξήθηκε ο αριθμός στις πραγματοποιημένες κούρσες.

Ενδιαφέρον προκαλεί το στοιχείο ότι οι επιβάτες του δικτύου αποτελούν τους μισούς από τους κατηγορουμένους στις υποθέσεις σεξουαλικής παρενόχλησης που ήρθαν στην επιφάνεια.
Αναλυτικότερα, 3.045 περιπτώσεις σεξουαλικής παρενόχλησης καταγγέλθηκαν το 2018 και 2.936 το 2017. Συνολικά, 5.981 υποθέσεις μέσα σε μόλις δύο χρόνια.

Η έκθεση της Uber δημοσιεύεται λίγες μόνο ημέρες μετά την απώλεια της άδειας λειτουργίας της στο Λονδίνο για δεύτερη φορά μέσα σε δύο χρόνια, για λόγους ασφαλείας.
Η εταιρεία δεσμεύτηκε να δημοσιεύει αυτή την έκθεση κάθε δύο χρόνια. Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχουν σχέδια για δημοσιοποίηση ανάλογων αναφορών για τις αγορές εκτός ΗΠΑ.

Πηγή: BBC

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το