Παραπολιτικά

«Τζόγος» ενόψει εκλογών

Οι εκλογές ήταν αίτημα της ΝΔ από το 2016. Δεν διέθετε ωστόσο ψηφοδέλτια για να κάνει τη μεγάλη «είσοδο» μόλις ο Τσίπρας τις προκήρυξε. Τζογάριζε.
Στη λογική ότι «ο Τσίπρας χάνει με ποσοστά που μας χαρίζει την αυτοδυναμία», η ΝΔ ακολούθησε τον μόνο δρόμο που ξέρει.
Στη Μαγνησία ο «τζόγος» είναι ένα παιχνίδι που το ξέρουν καλά οι «παμπάλαιοι» και οι «παλιοί» του ψηφοδελτίου και το μαθαίνουν καλά οι «νέοι». Είναι το μόνο αποδοτικό φροντιστήριο εντός κόμματος. Το κόμμα διαθέτει τα «σκιάχτρα» του εντός και εκτός ψηφοδελτίου και θερίζει διχόνοια και διχασμό σε βαθμό που ούτε η εξουσία δεν υπήρξε ποτέ ενοποιητικός παράγοντας.

Το αίτημα για εκλογές υιοθέτησε μετά τη ΝΔ και το «φτωχό» – επίσης ανέτοιμο ΚΙΝΑΛ – που στη Μαγνησία για να κλείσει τη λίστα του πέρασε από 70 και περισσότερες αρνήσεις στις προτάσεις συμμετοχής. Το ενδιαφέρον ανύπαρκτο… Απλά τζογάριζε.
Η ίδια η πρόεδρος άλλωστε έδειξε με την αποπομπή Βενιζέλου, πως ουδόλως την ενδιαφέρουν οι εκλογές. Δήλωσε με την κίνησή της πεντακάθαρα πως την ενδιαφέρει μόνο να είναι η κλειδοκράτορας του μαγαζιού στις 8 Ιουλίου, που «κύμα» θα σηκωθεί από την αμφισβήτηση εναντίον της.
Με το ψηφοδέλτιο στη Μαγνησία και τις επιλογές που έγιναν από την πρόεδρο δεν συμφώνησε ούτε η Νομαρχιακή και το κλίμα είναι εκρηκτικό για το «θολό» μήνυμα ενός ψηφοδελτίου χωρίς καμία συνοχή. Τζογάρισε η Γεννηματά και έχασε στις ευρωεκλογές από τα αποδυτήρια στη Μαγνησία.
Στον ΣΥΡΙΖΑ τζογάρουν με τα ποσοστά της ήττας και βαδίζουν με σβηστά φώτα με μια αδύναμη Νομαρχιακή να σηκώσει οργανωτικά και επικοινωνιακά το βάρος εκλογών ακόμη και ενός τοπικού συμβουλίου.
Τζογάρανε επίσης και το ψηφοδέλτιο.

Για την ακρίβεια εντός του κόμματος μιλούν για υποψηφιότητες που χρησιμοποιούν το κόμμα ως «πλυντήριο» και παίζουν ζαριές συμβάλλοντας καθοριστικά στην απαξίωση.
Απογοητευμένοι είναι από την παρουσία των τριών βουλευτών τους τα χρόνια της εξουσίας και δηλώνουν ανοιχτά τα μέλη εντός των θεσμικών κομματικών οργάνων του ΣΥΡΙΖΑ πως σε καμία μεγάλη και κρίσιμη απόφαση για τον Νομό δεν είχαν τη στήριξή τους.
Οι εκλογές είναι «εδώ» με παράγοντες, παραγοντίσκους, υποψήφιους, εθισμένους στο τζογάρισμα της πολιτικής τους επιβίωσης. Καλή τους επιτυχία…

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το