Κόσμος

Τζιχαντιστής από την Ελλάδα συνελήφθη στο Βέλγιο

Σύλληψη τζιχαντιστή

Συναγερμός έχει σημάνει στις Αρχές της Ελλάδας και του Βελγίου μετά τη σύλληψη 24χρονου Σύρου υπηκόου που συνδέεται με ομάδες τζιχαντιστών στη Συρία.

Ο νεαρός είχε ξεκινήσει την πτήση του από την Ελλάδα με προορισμό το Οσλο. Πρόκειται για το δεύτερο περιστατικό που καταγράφεται στο ίδιο, περιφερειακό αεροδρόμιο της πόλης του Βελγίου. Αρχές του περασμένου Αυγούστου, ένας 25χρονος Σύρος με προορισμό τη Σουηδία είχε συλληφθεί για τον ίδιο λόγο.

Τα δύο περιστατικά ανησύχησαν τις βελγικές εισαγγελικές Αρχές, που έχουν αναλάβει την εξέταση των συλληφθέντων. Την ίδια στιγμή, σε εγρήγορση βρίσκεται η ΕΛ.ΑΣ, που μέσω ΕΥΠ προσπαθεί να εντοπίσει τυχόν δίκτυα τζιχαντιστών στην Ελλάδα. Μέχρι στιγμής, τα δεδομένα μαρτυρούν ότι η χώρα μας λειτουργεί ως πέρασμα για τους ριζοσπαστικοποιημένους πιστούς του Ισλάμ, ωστόσο κανείς δεν είναι σε θέση να αποκλείσει το ενδεχόμενο να υπάρχουν πυρήνες υποστηρικτών τους που συνδράμουν στη φιλοξενία και τη μετακίνησή τους από και προς άλλες χώρες της Ευρώπης.

Ο 24χρονος Σύρος έφτασε στο αεροδρόμιο Σαρλερουά του Βελγίου πριν από δύο μέρες, με πτήση από την Ελλάδα. Κατά τον έλεγχο, διαπιστώθηκε ότι έφερε πλαστό διαβατήριο από τη Γαλλία. Οταν ταυτοποιήθηκε, οι Βέλγοι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι το όνομά του υπήρχε σε έγγραφο που τον ενέπλεκε με τζιχαντιστές της Συρίας.

Αναλυτικά στο www.ethnos.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το