Ελλάδα

Τζανάκης: Θα έχουμε πάνω από 700 διασωληνωμένους όλο τον Μάιο

Σημαντικές αναμένεται να είναι οι δυσκολίες για τα νοσοκομεία και για τον Μάιο καθώς σύμφωνα με τον καθηγητή Πνευμονολογίας Νίκο Τζανάκη ο αριθμός των διασωληνωμένων στις ΜΕΘ θα είναι μεγαλύτερος από 700 για όλο τον μήνα. Σύμφωνα με τον ίδιο μείωση του αριθμού των διασωληνωμένων στους κάτω από 500 θα δούμε «μετά τα μέσα Ιουνίου».
Όπως εξήγησε στο MEGA «στις ΜΕΘ επειδή υποκαθίστανται οι ζωτικές λειτουργίες των ασθενών από μηχανήματα οι άνθρωποι μπορεί να αντέξουν και πάνω από έναν μήνα ανεξαρτήτως του προσδόκιμου ηλικίας».

Στο πλαίσιο αυτό τόνισε ότι «καλό θα είναι οι μεγαλύτεροι σε ηλικία να εμβολιαστούν τώρα». «Όταν ενημερώνουμε κάποιον ότι πρόκειται να διασωληνωθεί και βάζει τα κλάματα και νιώθει ανασφάλεια, θυμάται και βρίζει πολλές φορές τον εαυτό του επειδή δεν έκανε εμβόλιο» περιέγραψε ο καθηγητής Πνευμονολογίας. «Τουλάχιστον οι άνω των 60 να πάνε να εμβολιαστούν και να μην απεμπολούν αυτή την ευκαιρία» πρόσθεσε ο κ. Τζανάκης.

Ερωτηθείς για το επόμενο διάστημα μετά τις αλλαγές που έρχονται από τη Δευτέρα ο κ. Τζανάκης απάντησε «εάν όλα κινήσουν σωστά, έχουμε τα self test και τηρηθούν τα πρωτόκολλα με την εστίαση μετατρέπουμε ανοργάνωτες εκδηλώσεις σε οργανωμένες και πιο επιδημιολογικά ασφαλείας οργανωμένες κοινωνικές συμπεριφορές». «Μπορεί να έχουμε μέχρι και ωφέλεια από την οργανωμένη αυτή διαδικασία» κατέληξε ο Νίκος Τζανάκης.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το