Τοπικά

“Τυχόν εγκατάσταση προσφύγων στο λιμάνι του Βόλου θα δώσει το τελειωτικό χτύπημα στον τουρισμό”

limani-volou

Ο Βόλος και το Πήλιο θα πληγούν ανεπανόρθωτα ως τουριστικός προορισμός σε περίπτωση που αποφασιστεί η εγκατάσταση προσφύγων και μεταναστών στο λιμάνι στο Βόλου, επισημαίνει η Ένωση Ξενοδόχων Μαγνησίας σε επιστολή της προς τον πρωθυπουργό Αλ. Τσίπρα, τους αρμόδιους υπουργούς και τους εκπροσώπους τοπικών φορέων. Η Ένωση Ξενοδόχων υπογραμμίζει χαρακτηριστικά ότι αν συμβεί κάτι τέτοιο, θα δώσει το τελειωτικό χτύπημα στην περιοχή η οποία ήδη πλήττεται από το προσφυγικό. Οι ξενοδόχοι ζητούν να αποτραπεί οποιοδήποτε ενδεχόμενο εμπλοκής του λιμανιού του Βόλου στις μετακινήσεις προσφύγων καθώς και πιθανή διαμονή τους στις εγκαταστάσεις του Ο.Λ.Β.

Ολόκληρη η επιστολή:

Από τον τοπικό τύπο πληροφορηθήκαμε για την πιθανή έλευση προσφύγων και προσωρινή εγκατάσταση τους στο λιμάνι του Βόλου. Αν ευσταθεί αυτή η εικασία, η στρατηγική της κυβέρνησης για τη δημιουργία hot spot σε μη τουριστικούς προορισμούς, προφανώς παύει πλέον να ισχύει.
Ένας τουριστικός προορισμός όπως είναι ο Βόλος και το Πήλιο, θα πληγεί ανεπανόρθωτα. Ήδη το τουριστικό ρεύμα ενόψει καλοκαιριού έχει επηρεαστεί αρνητικά και αν συνεχιστεί το φαινόμενο αυτό και στο προσεχές χρονικό διάστημα, η ζημιά θα είναι μη αναστρέψιμη. Τόσο η περιοχή του Βόλου όσο και του Πηλίου έχει εναποθέσει τις ελπίδες της στον οδικό τουρισμό των Βαλκανίων και η δραματική κατάσταση που επικρατεί στα σύνορα, είναι άκρως αντιτουριστική. Η πιθανή εγκατάσταση προσφύγων και μεταναστών στο λιμάνι στο Βόλου θα είναι το τελειωτικό χτύπημα για την περιοχή μας.
Η Ένωση Ξενοδόχων Ν. Μαγνησίας δηλώνει την αμέριστη συμπαράσταση της στους πρόσφυγες. Είναι συνάνθρωποι μας και επιβάλλεται να τους προσφέρουμε την μέγιστη δυνατή βοήθεια μας σε αυτές τις δύσκολες στιγμές που βιώνουν. Πέρα όμως από την αλληλεγγύη, πρέπει να αναλογιστούμε και τη δυναμική της τουριστικής εικόνας που έχει η χώρα προς το εξωτερικό. Ένα λιμάνι με πρόσφυγες είναι μια αποτρεπτική εικόνα για τους επισκέπτες της περιοχής που μεταβαίνουν στα νησιά της Σκιάθου, της Σκοπέλου και της Αλοννήσου αλλά και για τους επισκέπτες που βρίσκονται στην πόλη του Βόλου. Είναι αχαρακτήριστη η δικαιολογία που ακούμε ότι το λιμάνι δεν ανήκει στον ιστό της πόλης. Το λιμάνι είναι μέσα στην πόλη, είναι κομμάτι της και με χαρά είχαμε δεχτεί την είδηση ότι επιτέλους μετά από τόσα χρόνια στο κτίριο της κεντρικής προβλήτας πρόκειται να στεγαστούν διάφορες εμπορικές δραστηριότητες.
Για τους λόγους αυτούς θα θέλαμε να αποτρέψετε οποιοδήποτε ενδεχόμενο εμπλοκής του λιμανιού του Βόλου στις μετακινήσεις προσφύγων καθώς και πιθανή διαμονή τους στις εγκαταστάσεις του Ο.Λ.Β.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το