Τοπικά

Τύχη “βουνό” είχε οδηγός απορριμματοφόρου στον Δήμο Ζαγοράς – «Έσπασαν» τα φρένα και το έριξε σε τοίχο στις Σταγιάτες

Άγιο είχε ο οδηγός απορριμματοφόρου στην Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Ζαγοράς- Μουρεσίου, όταν χθες το πρωί κατευθυνόμενος προς Βόλο, καθώς έχασε τα φρένα του οχήματος αφού έσπασε το σωληνάκι, με αποτέλεσμα να το ρίξει πάνω σε τοίχο στο ύψος των Σταγιατών, προκειμένου να γλιτώσει τα χειρότερα. Για «πλημμελή συντήρηση όλων των οχημάτων της Υπηρεσίας Καθαριότητας και του Δήμου γενικότερα, καταγγέλλει τη Δημοτική Αρχή η επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας κ. Μαρία Σαμαρά.

Tο ατύχημα σημειώθηκε γύρω στις 7.30 π.μ. χθες και στο σημείο μετέβησαν άνδρες της Αστυνομίας, καθώς στο οδόστρωμα είχαν χυθεί νερά από το ψυγείο, αλλά και ζουμιά από τα απορρίμματα και χρειάστηκε να γίνει ρύθμιση της κυκλοφορίας, για να μην συμβεί και άλλο ατύχημα.

Η «Θ» επικοινώνησε με τον οδηγό του απορριμματοφόρου κ. Γιάννη Φράγκο, ο οποίος επισήμανε ότι «μετέβαινε με το απορριμματοφόρο στον Βόλο, για να το πάει στο συνεργείο και στη συνέχεια στον ΧΥΤΑ Βόλου, για την απόρριψη των σκουπιδιών. Σταμάτησε να πάρω καφέ στο ύψος των Σταγιατών και μόλις ξεκίνησα, αντιλήφθηκα ότι τα φρένα του απορριμματοφόρου δεν λειτουργούσαν, καθώς είχε σπάσει το σωληνάκι από τα φρένα, με αποτέλεσμα να χάσουν τον αέρα. Αντέδρασα άμεσα και έριξα το απορριμματοφόρο πάνω στον τοίχο, καθώς σε διαφορετική περίπτωση θα σκότωνα κόσμο και θα κινδύνευε και η δική μου ζωή» προσέθεσε ο ίδιος.

Από την πλευρά της η κ. Σαμαρά ανέφερε πως «ο στόλος των απορριμματοφόρων είναι στην κυριολεξία διαλυμένος, αφού δεν γίνονται οι προβλεπόμενες συντηρήσεις. Κινδυνεύουν οι εργαζόμενοι ανά πάσα στιγμή και το χθεσινό ατύχημα ήρθε για να δείξει πως όσα έχουν καταγγείλει κατά καιρούς, αποδείχτηκαν περίτρανα. Ευτυχώς ο έμπειρος οδηγός είχε την ψυχραιμία να ρίξει το απορριμματοφόρο πάνω σε τοίχο όταν αντιλήφθηκε ότι δεν λειτουργούσαν τα φρένα, καθώς σε διαφορετική περίπτωση λίγο παρακάτω υπάρχει γκρεμός και κανείς δεν γνωρίζει τι θα συνέβαινε. Η Δημοτική Αρχή θα πρέπει να αντιληφθεί ότι δεν παίζουμε με τις ζωές των εργαζομένων και επιτέλους να αναλάβει τις ευθύνες της και να συντηρήσει τον στόλο των απορριμματοφόρων της Υπηρεσίας Καθαριότητας, αλλά και όλα τα οχήματα του Δήμου».

Η ίδια σε δήλωσή της στη «Θ» τονίζει:
«Άγιο» είχε ο οδηγός του απορριμματοφόρου του Δήμου από το οποίο έσπασαν στα φρένα και αναγκάστηκε να το «ρίξει» σε τοίχο στον δρόμο στην Ανακασιά για να μην έχουμε χειρότερες καταστάσεις με άλλα διερχόμενα αυτοκίνητα. Σε εγκατάλειψη ο στόλος των οχημάτων και με πολλά προβλήματα που σκάνε εν ώρα κίνησης.
Πού είναι η συντήρηση των οχημάτων για να υπάρχει ασφάλεια στο προσωπικό;
Πού είναι οι αρμόδιοι να βγουν και να πουν τι έγινε;
Πού είναι η υπεύθυνη και αποτελεσματική διαχείριση από τη δημοτική αρχή σε ένα τόσο σοβαρό θέμα καθημερινότητας;
Οι οδηγοί στα απορριμματοφόρα και στις άλλες υπηρεσίες δίνουν τον αγώνα τους αλλά η στήριξη από τους διοικούντες είναι ελλιπής, θα λέγαμε ανύπαρκτη, σε μέσα, σε υλικά, σε εξοπλισμό, σε μηχανήματα.
Τα συνεργεία αποκατάστασης βλαβών είναι όλα φεσωμένα από παλιότερες εργασίες και κανένας δεν έρχεται να τα συντηρήσει τα οχήματα!
Χρήματα όμως για σπατάλες υπάρχουν (υπέρογκα ποσά σε συμβούλους…) για τα βασικά για την ασφάλεια των υπαλλήλων όχι!
Ο οδηγός είναι αξιέπαινος για τα αντανακλαστικά και τον επαγγελματισμό του. Δυστυχώς η δημοτική αρχή είναι αξιοθρήνητη για την ανυπαρξία και ανευθυνότητά της».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το