Κόσμος

Turkish Airlines: Παντρευτείτε για να μην γίνετε Λούμπιτς!

turkish

Μία μάλλον ασυνήθιστη συμβουλή δίνει προς τους πιλότους της Turkish Airlines ο γενικός διευθυντής του αερομεταφορέα, Τεμέλ Κοτίλ, προκειμένου να μην πέσουν σε κατάθλιψη και επαναληφθούν τραγωδίες όπως της Germanwings.
Ποια είναι αυτή η… συμβουλή; Ο γάμος!
Όπως μετέδωσε χθες το πρακτορείο Doğan ο Κοτίλ απευθύνθηκε προς τους νέους πιλότους των Τουρκικών Αερογραμμών, λέγοντάς τους ότι η τραγωδία της Germanwings αποδεικνύει περίτρανα τη σημασία του τρόπου ζωής των πιλότων.
«Αυτό το δυστύχημα συνέβη αφότου, ο πιλότος που το προκάλεσε, είχε χωρίσει με την σύντροφό του. Για αυτό, φίλοι μου, να γνωρίζεται ότι ενθαρρύνουμε τους ελεύθερους πιλότους να παντρευτούν», είπε ο Κοτίλ, σύμφωνα με το πρακτορείο.

Παράλληλα, εξέφρασε παράπονο ότι ο αριθμός των γυναικών πιλότων της Turkish Airlines παραμένει χαμηλός, τονίζοντας ότι μόνο τρεις είναι γυναίκες ανάμεσα σε 86 που προσφάτως απέκτησαν την άδεια πιλότου.
«Μέχρι στιγμής έχουμε μόλις 40 γυναίκες πιλότους στις πτήσεις μας. Μακάρι οι μισές από τους 4.000 πιλότους να ήταν γυναίκες… Τουλάχιστον το 10% των πιλότων μας θα έπρεπε να ήταν γυναίκες, δηλαδή συνολικά 400. Καλώ όσες κυρίες πληρούν τις προϋποθέσεις να ακολουθήσουν το επάγγελμα», τόνισε ο Κοτίλ.
Στις 24 Μαρτίου ο Αντρέας Λούμπιτς, συγκυβερνήτης του Airbus A320 της Germanwings, αφού κλείδωσε έξω από το κόκπιτ, τον πιλότο, έριξε εσκεμμένα το αεροσκάφος στα βουνά των γαλλικών Άλπεων παρασύροντας στο θάνατο τον ίδιο και άλλους 149 επιβαίνοντες.

Πηγή www.ethnos.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το