Τοπικά

«Τσουνάμι» στις αγορές αντισηπτικών σε φαρμακεία και σούπερ-μάρκετ του Βόλου

Κανένα πρόβλημα δεν υπάρχει στην εφοδιαστική αλυσίδα της αγοράς στον Βόλο, αλλά τα αντισηπτικά έγιναν δυσεύρετο είδος. Σε κανένα προϊόν με αντισηπτική δράση δεν υπάρχει επάρκεια, τόσο σε σούπερ μάρκετ, όσο και σε φαρμακεία. Οι φαρμακοποιοί δημιουργούν αντισηπτικά με αντιμικροβιακά διαλύματα γιατί διαθέτουν και την τεχνογνωσία.

Στα μάρκετ ξεπουλάνε τα προϊόντα απολύμανσης κάθε κωδικού αλλά με το σταγονόμετρο γίνονται προμήθειες σε αντισηπτικά μαντηλάκια, υγρά, οινοπνεύματα, σαπούνια, αλκοολούχες λοσιόν.

«Αγοράζουν αντισηπτικά και χαρτιά υγείας, απολυμαντικά για το σπίτι . Τα υπόλοιπα προϊόντα που τα αγόραζαν μαζικά όπως πελτέδες, μακαρόνια και ρύζια όταν ξέσπασε το ζήτημα του κορωνοϊου, έχουν ήπια κατανάλωση αν και σήμερα (χθες) λόγω του κλεισίματος των σχολείων παρουσιάστηκε μια μικρή αύξηση στις πωλήσεις. Σε όλα τα προϊόντα εφοδιαστικής αλυσίδας είμαστε καλυμμένοι σε ποσοστό 95% με 98% γιατί μικρο -ελλείψεις πάντα θα υπάρχουν αλλά  άμεσα αναπληρώνονται. Όμως με τα προϊόντα αντισηπτικής δράσης υπάρχει πρόβλημα και οι προμήθειες είναι περιορισμένες. Οι προμηθευτές δεν μπορούν να καλύψουν την ζήτηση», σημείωσαν διευθυντές από μεγάλα σούπερ-μάρκετ. Σημείωσαν όλοι πως δεν υπάρχει καμία ανατίμηση στα αντισηπτικά προϊόντα .

«Οι τιμές δεν έχουν μεταβληθεί λόγω της ζήτησης αλλά έχουμε ελλείψεις», σημείωσαν .

Επάρκεια σε αντισηπτικά δεν υπάρχει ούτε στα ηλεκτρονικά καταστήματα, όπου και εκεί αναζητούνται προϊόντα.

Συνεχίζεται ανεξέλεγκτη η αισχροκέρδεια

Το χαρακτηριστικό παράδειγμα κατηγορίας προϊόντων που οι τιμές έχουν εκτοξευθεί εξακολουθούν να παραμένουν οι μάσκες προστασίας αναπνοής από σωματίδια-σταγονίδια, με βαλβίδα εκπνοής. Στις 19 Φεβρουαρίου, πριν εντοπιστεί το πρώτο κρούσμα  στην Ελλάδα, συγκεκριμένος κωδικός προϊόντος πωλούνταν προς 3 ευρώ (η συσκευασία των 12 τεμαχίων), άγγιξε τα 70 ευρώ την επόμενη ημέρα γνωστοποίησης της ύπαρξης κρούσματος και στην Ελλάδα, την 1η Μαρτίου, η τιμή εκτοξεύθηκε στα 240 ευρώ (+7.900%) και σήμερα πωλείται από 120-132 ευρώ. Δηλαδή ποσοστιαία αύξηση της τάξεως 3.900-4.300%. Άλλη μάσκα προστασίας με βαλβίδα εκπνοής πωλείται από 10-47 ευρώ από 3 ευρώ που ήταν η τιμή της πριν από λίγες ημέρες, ενώ στα 145 ευρώ από 12 ευρώ που ήταν τον Ιανουάριο πωλείται άλλη μάρκα μάσκας προστασίας (συσκευασία των 3 τεμαχίων).

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το