Αθλητισμός

Τσουκαλάς: Θα πρέπει να μείνουμε συγκεντρωμένοι

Την αναγκαιότητα να παραμείνουν οι ποδοσφαιριστές της Νίκης συγκεντρωμένοι παρά την αγωνιστική απραξία εξέφρασε ο Σταύρος Τσουκαλάς. «Θέλει προσοχή να μην ξεφύγει ούτε το μυαλό, ούτε το σώμα» δήλωσε χαρακτηριστικά ο αρχηγός της βολιώτικης ομάδας.

Ο Σταύρος Τσουκαλάς μίλησε για τα εξής θέματα:

Για τον λόγο που έγινε το φιλικό με τον Ηρακλή Λάρισας: «Κάναμε αυτό το φιλικό για να πάρουμε αγωνιστική ένταση, αλλά και για να δούμε τεχνικά ζητήματα, τα οποία είχαμε δουλέψει όλον αυτόν τον καιρό με τον προπονητή μας. Γι’ αυτό μεγαλώσαμε και τους χρόνους, προκειμένου να πάρουν όλα τα παιδιά ρυθμό. Νομίζω ότι κάναμε πράξη αν όχι όλα, τουλάχιστον τα περισσότερα από τα παραπάνω.

Από την άλλη μεριά είναι δύσκολες οι συνθήκες με αυτά που περνάμε. Εκεί που ξέρουμε ότι έχουμε μια ροή και έναν ρυθμό αγώνων, είναι δύσκολο να σταματάμε και να υπάρχει διακοπή. Κι εμείς άνθρωποι είμαστε, δεν είμαστε ρομπότ. Κάποια στιγμή μπορεί να ξεφεύγει λίγο το μυαλό και από το μυαλό να ξεφεύγει λίγο και το σώμα.

Επομένως αναγκαστικά πρέπει να πιεστούμε κι εμείς σαν ομάδα, ώστε να μπορούμε να είμαστε όσο πιο συγκεντρωμένοι γίνεται. Το κακό είναι ότι δεν έχουμε εικόνα για το πότε θα αρχίσει πάλι το πρωτάθλημα. Θέλει, λοιπόν, μεγάλη προσοχή και συγκέντρωση για να συνεχίσουμε από εκεί που είχαμε τελειώσει, γιατί βρισκόμασταν και σε πολύ καλή περίοδο».

Για το πόσο θα επηρεάσει τη Νίκη η διακοπή της Σούπερ Λιγκ 2: «Αυτό δεν μπορούμε να το ξέρουμε. Θα το δούμε όταν ξεκινήσει πάλι το πρωτάθλημα, αλλά το μόνο σίγουρο είναι ότι βρισκόμασταν σε πολύ καλή περίοδο. Είχαμε πολύ καλό ρυθμό και καλή απόδοση κατά διαστήματα, οπότε μας έκανε κακό που σταμάτησε το πρωτάθλημα.

Από την άλλη πλευρά μπορεί να λειτουργήσει και ευεργετικά, γιατί από κάποιες αρνητικές συνθήκες μπορείς να βρεις τα θετικά. Τα θετικά στοιχεία είναι ότι μπορούμε να δουλεύουμε και να διορθώσουμε αδυναμίες,

Βέβαια για να πούμε την αλήθεια, το τελευταίο διάστημα δεν βοηθάει και ο καιρός, οπότε χάσαμε λίγο χρόνο από την προετοιμασία μας. Παρόλα αυτά θεωρώ ότι θα είμαστε έτοιμοι όταν ξεκινήσει το πρωτάθλημα και με όποιον αντίπαλο συναντήσουμε πρώτα.

Αυτά πρέπει να τα ξέρουμε. Αυτά είναι τα δύσκολα. Ωστόσο, όπως είπα και στην αρχή, θα πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι. Θέλει προσοχή να μην ξεφύγει ούτε το μυαλό, ούτε το σώμα».

Για το πώς βλέπει την τωρινή κατάσταση στη Σούπερ Λιγκ 2: «Εμείς είμαστε ποδοσφαιριστές και δεν γνωρίζουμε τι ακριβώς γίνεται. Αυτές είναι αποφάσεις άλλων. Το τι γίνεται μεταξύ τους είναι οι τελευταίοι που τα ξέρουμε, αλλά είμαστε και οι πρώτοι που τα τραβάμε. Εμείς ουσιαστικά είμαστε πρωταγωνιστές στον αγωνιστικό χώρο, αλλά στο τέλος βλέπω ότι είμαστε και οι τελευταίοι που παίζουν ρόλο σ’ αυτά τα θέματα.

Για εμάς που παίζουμε ποδόσφαιρο, είναι στενάχωρο όλο αυτό να το τραβάμε. Από την μία μεριά οι πρόεδροι και ο κάθε μεγαλομέτοχος οφείλουν να υποστηρίξουν την ομάδα τους και καλά κάνουν, αλλά από την άλλη το κράτος έχει διαφορετικές σκέψεις.

Εμείς ως ποδοσφαιριστές δεν παίρνουμε θέση. Το μόνο που κάνουμε είναι να κινούμαστε με την σκέψη και τη λογική του προπονητή και να δουλεύουμε στο γήπεδο. Όσον αφορά στα υπόλοιπα, όταν μας ενημερώσουν για το οτιδήποτε, έχουμε υποχρέωση να είμαστε έτοιμοι».

Για το αν υπάρχει ανασφάλεια γενικά στους ποδοσφαιριστές των ομάδων με την υπάρχουσα κατάσταση στη Σούπερ Λιγκ 2: «Σίγουρα όταν υπάρχουν τέτοιες καταστάσεις, μπαίνει στο μυαλό των παικτών μια ανασφάλεια μη γνωρίζοντας το αύριο. Αυτό βέβαια συμβαίνει εκτός της Νίκης Βόλου, γιατί εδώ βρισκόμαστε σε καλό επίπεδο για τα πάντα.

Είναι πρωτόγνωρες οι καταστάσεις. Ειδικά στη Β’ Εθνική κάθε χρόνο βλέπεις και κάτι καινούργιο. Βέβαια βλέπεις κάτι καινούργιο προς την αρνητική πλευρά. Δεν βλέπεις κάτι καινούργιο που να κυλάει θετικά.

Επομένως στο μυαλό των ποδοσφαιριστών μπαίνουν πολλά. Οι περισσότεροι έχουν οικογένειες. Ακόμη κι αν δεν έχουν οικογένειες, σκέφτονται τις επαγγελματικές τους επιδόσεις, σκέφτονται το αύριο.

Είναι δύσκολο και δεν μπορείς να το ελέγξεις αυτό. Επειδή μιλάμε με αρκετούς ποδοσφαιριστές, σίγουρα στο μυαλό πολλών έχουν μπει η ανασφάλεια και η άγνοια του τι πρόκειται να συμβεί.

Αυτό είναι το πιο δύσκολη σε όλη την υπόθεση, γιατί, όπως είπα και πριν, είναι δύσκολο να κρατήσεις συγκέντρωση και προσοχή. Επίσης δεν ξέρουμε πώς θα παρουσιαστούμε μετά από όλο αυτό το διάστημα.

Επειδή βλέπω πολύ θετικά και αισιόδοξα τα πράγματα, απ’ ό,τι γίνεται να παίρνουμε το καλό. Δηλαδή στο διάστημα της διακοπής θα πρέπει να δουλεύουμε πάνω στις αδυναμίες μας και να προετοιμαστούμε κατάλληλα για να είμαστε έτοιμοι όταν θα ξεκινήσει πάλι το πρωτάθλημα».

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το