Τοπικά

«Tσουχτερά» πρόστιμα για ρύπανση στη Σκιάθο

Ακριβά θα πληρώνουν όσοι ρυπαίνουν στη Σκιάθο καθώς εκπονήθηκε ο νέος κανονισμός καθαριότητας. Όποιος πετάξει τσιγάρο ή χαρτί στο δρόμο θα πληρώνει 150 ευρώ…
Ο κανονισμός συντάχθηκε με βάση το σκεπτικό ότι τα οφέλη από την εφαρμογή του θα είναι πολλαπλάσια καθώς η αλλαγή εικόνας του νησιού θα σηματοδοτήσει και την οικονομική εξέλιξή του.

 
Ο κανονισμός με τα αυστηρά πρόστιμα είναι ένα «σύμφωνο συνεργασίας» για ένα καθαρό νησί που δεν θα παρουσιάζει τριτοκοσμική εικόνα στους επισκέπτες.
Όσοι έμποροι και καταστηματάρχες υγειονομικού ενδιαφέροντος παραβούν τον κανονισμό και «πιαστούν» υπότροποι, το πρόστιμο θα αυξάνεται κατά 50%, ενώ κινδυνεύουν και με ανάκληση της άδειας λειτουργίας.
Τα πρόστιμα κυμαίνονται από 100 έως 500 ευρώ και επιχειρείται να μπει μια τάξη στο χάος που επικρατεί στους εμπορικότερους και πολυσύχναστους δρόμους του νησιού.
Όποιος επιχειρήσει να μετακινήσει κάδο από το προκαθορισμένο σημείο θα πληρώνει 150 ευρώ, ενώ το ίδιο ποσό θα πληρώνει εάν εναποθέσει σακούλες με σκουπίδια εκτός κάδων.
Οι έμποροι θα πληρώνουν 150 ευρώ εάν δεν εναποθέτουν τα κουτιά από τα προϊόντα στους κάδους και όποιος εγκαταλείπει μπάζα ή προχωρεί σε παράνομη αφισοκόλληση θα πληρώνει 500 ευρώ. Θα ανακαλείται η άδεια σε όποιον καταστηματάρχη χρησιμοποιεί κοινόχρηστο χώρο χωρίς να τοποθετεί δοχεία απορριμμάτων έξω από το μαγαζί του. Επίσης 500 ευρώ θα είναι το πρόστιμο για όποιον εγκαταλείπει το αυτοκίνητό του μετατρέποντας τον δρόμο σε μάντρα.

 
Το ποσό των 100 ευρώ θα πληρώνει όποιος δεν μαζεύει τα περιττώματα του σκύλου του και 150 ευρώ όποιος ρίχνει νερά στα όμβρια. Επίσης 150 ευρώ θα πληρώνει όποιος βγάζει τα σκουπίδια του στον δρόμο σε ημέρα απεργίας στην υπηρεσία καθαριότητας.
Οι καταστηματάρχες εστίασης είναι υποχρεωμένοι να τοποθετούν παντού καλάθια απορριμμάτων μέσα και έξω από τους χώρους των καταστημάτων, τα οποία αισθητικά δεν θα προσβάλλουν την πόλη.
Απαγορεύεται επίσης η τοποθέτηση διαφημιστικών πινακίδων μπροστά από τα καταστήματα, ακόμα και αν έχουν άδεια κατάληψης πεζοδρομίου.
Τα κρουαζιερόπλοια θα νοικιάζουν φορτηγά, θα μεταφέρουν τα απορρίμματα στον ΧΥΤΑ και αφού ζυγίζονται, θα πληρώνουν το αντίτιμο.
Κάθε είδους διαφήμιση που δεν επιτρέπει την πρόσβαση πεζών σε πεζοδρόμια, ταμπλό και πανό θα ξηλώνονται και θα επιβάλλεται πρόστιμο στον διαφημιζόμενο.
Πρόστιμα και ανάκληση της άδειας λειτουργίας προβλέπονται και για τις καντίνες, οι ιδιοκτήτες των οποίων δεν καθαρίζουν τον χώρο.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το