Ελλάδα

Τσίπρας: Θα ψηφίσουμε τον Τασούλα αλλά όχι τον Αθανασίου

Για πρώτη φορά συνεδρίασε το απόγευμα της Τρίτης η νέα Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ. Τις εργασίες της συνεδρίασης άνοιξε ο Επικεφαλής του κόμματος Αλέξης Τσίπρας ο οποίος παρουσίασε τον οδικό χάρτη που θα ακολουθηθεί το επόμενο διάστημα.

Σύμφωνα με τον πολιτικό συντάκτη του Open TV Χρήστο Τσιγουρή η Όλγα Γεροβασίλη θα είναι η γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος, ενώ στις θέσεις των Κοινοβουλευτικών Εκπροσώπων τοποθετούνται ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο Δημήτρης Τζανακόπουλος και η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου. Επιπλέον στη θέση του διευθυντή της Κοινοβουλευτικής Ομάδας τοποθετείται ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Θανάσης Θεοχαρόπουλος, ενώ για τη θέση του αντιπροέδρου της Βουλής θα προταθεί ο Δημήτρης Βίτσας. Τέλος χρέη εκπροσώπου Τύπου αναλαμβάνει ο Αλέξης Χαρίτσης.

Κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής του ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης άσκησε κριτική στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Μεταξύ άλλων τόνισε ότι «θυμίζει μοντέλο ανώνυμης εταιρείας καθώς οι εκπρόσωποι επιχειρηματικών ομιλών διαπραγματεύονται για λογαριασμό του δημοσίου με τους πρώην εργοδότες τους». Παράλληλα έβαλε στο στόχαστρο τον διευθυντή του γραφείου του Κυριάκου Μητσοτάκη, Γρηγόρη Δημητριάδη συνδέοντας τον με την αποφυλάκιση Φλώρου. Ακόμη αναφέρθηκε στην υπαγωγή της ΕΡΤ και της ΕΥΠ στις αρμοδιότητες του πρωθυπουργού.

Από την άλλη πλευρά έδωσε οδηγίες στους βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης λέγοντας ότι δεν θα υπάρξει καμία ανοχή σε σχέση με τους κανόνες. Ακόμη ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε ότι δεν θα ασκεί «αντιπολίτευση για την αντιπολίτευση» και «δεν θα λέει όχι σε όλα». Επιπλέον τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα ψηφίσει τους αντιπροέδρους που θα προταθούν από τη Νέα Δημοκρατία, εκτός από αυτούς που υπάρχει προσωπικό ζήτημα. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι για ένα από αυτά τα πρόσωπα ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα δώσει τη συναίνεσή του. Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες πρόκειται για τον Χαράλαμπο Αθανασίου.

Πηγή: Έθνος

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το