Ελλάδα

Τσίπρας: Θα ψηφίσουμε Σακελλαροπούλου -Μέγα λάθος Μητσοτάκη που δεν πρότεινε Παυλόπουλο

Ο Αλέξης Τσίπρας ανακοίνωσε την απόφαση της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ να ψηφίσει την Αικατερίνη Σακελλαροπούλου για Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Σημεία της ανακοίνωσης Τσίπρα για την Αικατερίνη Σακελλαροπούλου:

Την ίδια ανεύθυνη στάση που είχε κρατήσει ο Μητσοτάκης ως αντιπολίτευση τα ίδια κάνει και ως πρωθυπουργός.
Είχε τη δυνατότητα να ανανεώσει τη θητεία του Προκόπη Παυλόπουλου. Δεν το έπραξε χωρίς να εξηγήσει το λόγο.
Αντιθέτως προχώρησε σε μια μακρά και εξευτελιστική για το θεσμό μακρά διαδικασία καλλιστείων.
Επέλεξε να το ανακοινώσει χθες.
Στην πολιτική δεν υπάρχει μόνο επικοινωνία υπάρχει και ουσία. Και ειδικά σε θέματα κρίσιμα οφείλουμε να ενεργούμε με συναίνεση.
Ο Μητσοτάκης έπραξε μέγα ατόπημα κρατώντας το θέμα ανοιχτό τόσο καιρό. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να τον αντιγράψει.
Εγώ Μητσοτάκης δεν θα γίνω και δεν θα κάνω αυτό που εκείνος έκανε μόνος του το 2015. Παρά το μεγάλο του σφάλμα να μην ανανεώσει τη θητεία του Παυλόπουλου θα δώσουμε τη νέα δυνατότητα η νέα ΠτΔ να εκλεγεί με ευρεία πλειοψηφία.

Ολόκληρη η δήλωση Τσίπρα
Έξι μήνες διακυβέρνησης της ΝΔ ήταν αρκετοί για να αναδειχθούν όλες οι αντιφάσεις, η υποκρισία και η πολιτική ένδεια του κου Μητσοτάκη.
Δεν είναι μόνο οι υψηλές προσδοκίες που μέρα με τη μέρα παταγωδώς διαψεύδονται, στην πραγματική οικονομία, στην καθημερινότητα, στην αντιμετώπιση των μεγάλων προβλημάτων εθνικής κλίμακας, όπως τα θέματα εξωτερικής πολιτικής και το προσφυγικό.
Αλλά είναι και μια συμπεριφορά αβάσταχτης ελαφρότητας και ανευθυνότητας απέναντι στους θεσμούς.

Μια στάση αμοραλισμού και υποταγής των πάντων στις ανάγκες της επικοινωνίας και όχι της ουσίας της πολιτικής.
Την ίδια ανεύθυνη στάση που είχε κρατήσει ο κος Μητσοτάκης απέναντι σε κρίσιμα ζητήματα όσο ήταν στην αντιπολίτευση, συνεχίζει δυστυχώς και ως πρωθυπουργός.
Στο θέμα της εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας είχε την επιλογή να ανανεώσει τη θητεία του Προκόπη Παυλόπουλου, ενός κατά γενική ομολογία επιτυχημένου Προέδρου που είχε εκλεγεί με ευρεία διακομματική συναίνεση πριν από 5 χρόνια.

Δεν το έπραξε, χωρίς ποτέ να εξηγήσει το λόγο.
Αντ’ αυτού προχώρησε συνειδητά σε μια μακρά και εξευτελιστική για τον θεσμό διαδικασία Προεδρικών καλλιστείων, αποφεύγοντας να ανακοινώσει την όποια επιλογή του για αρκετούς μήνες.
Και τελικά επέλεξε να την ανακοινώσει, πάλι για λόγους επικοινωνίας, έξω από το σχεδιασμό του, σε μια μέρα με βαριά και αρνητική πολιτική ατζέντα για τη κυβέρνηση, μήπως και καταφέρει να την αλλάξει.

Πηγή: iefimerida.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το