Κόσμος

Τσίπρας: Στρατηγική επιλογή μας η τριμερής συνεργασία

Στρατηγική επιλογή μας η τριμερής συνεργασία Ελλάδας- Κύπρου και Ισραήλ για την περιφερειακή συνεργασία δήλωσε ο πρωθυπουργός της Ελλάδας, Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια των κοινών δηλώσεων, με τον Πρόεδρο της Κύπρου, Νίκο Αναστασιάδη, τον πρωθυπουργό του Ισραήλ, Μπέντζαμιν Νετανιάχου, στο πλαίσιο της τριμερούς συνάντησης συνεργασίας, Ελλάδας- Κύπρου και Ισραήλ.

Μιλήσαμε με ενθουσιασμό για αυτά που συμφωνούμε αλλά και με ειλικρίνεια γι’ αυτά που διαφωνούμε, είπε ο κ. Τσίπρας τονίζοντας ότι η επόμενη συνάντηση της τριμερούς θα γίνει στη Θεσσαλονίκ.η μια πόλη με ιδιαίτερη ιστορική σημασία για τους κοινούς δεσμούς της Ελλάδας και του Ισράηλ.
Συνάντηση που αποδεικνύει τις κοινές μας αξίες μας, δήλωσε για την τριμερή συνάντηση Κύπρου-Ελλάδας και Ισραήλ ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπέντζαμιν Νετανιάχου. Για πραγματική φιλία των τριών κρατών μίλησε ο κ. Νετανιάχου.
Η συνεργασία μας υπερβαίνει των πολιτικών διακηρύξεων, είπε ο Πρόεδρος της Κύπρου, Νίκος Αναστασιάδης αναφερόμενος στις προσπάθειες Ελλήνων και Κυπρίων για την κατάσβεση των πυρκαγιών στο Ισραήλ. Ο Πρόεδρος της Κύπρου έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην πρόταση Νετανιάχου για τη σύσταση κοινής δύναμης για την αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών. Η τριμερής συνεργασία είναι μέγιστης σημασίας, είπε ο Νίκος Αναστασιάδης για την νοτιοανατολική Μεσόγειο και αναφέρθηκε στη σειρά συμφωνιών που υπέγραψαν οι τρεις ηγέτες, στην ενέργεια, στον τουρισμό, την υγεία, την έρευνα και καινοτομία, την ανάπτυξη καθώς και στη μάχη κατά της τρομοκρατίας

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το