Τοπικά

Τσίπρας στο Βόλο: Ερχόμαστε να δώσουμε ελπίδα, αξιοπρέπεια, προοπτική

ΤΣΊΠΡΑΣ

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας μίλησε σήμερα στο αμφιθέατρο Γιάννης Κορδάτος” του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (κτίριο Παπαστράτου, στην παραλία του Βόλου).  Ήρθε η ώρα να δώσουμε απάντηση στην κάλπη για όλα όσα συνέβησαν τα 4 τελευταία χρόνια στη χώρα μας. Και νομίζω ότι αυτή τη δυνατότητα δεν μπορεί πια κανείς να την ανατρέψει, κανείς να την αποτρέψει, είπε ο Αλέξης Τσίπρας από τον Βόλο.

ΚΟΡΔΑΤΟΣ
Το ρεύμα που βλέπουμε τις τελευταίες μέρες μέρα με την μέρα μετατρέπεται σε ποτάμι οργής που θα παρασύρει το κατεστημένο της διαπλοκής, το κατεστημένο της διαφθοράς, το κατεστημένο των Μνημονίων που λεηλάτησαν, που εξευτέλισαν, που καταπάτησαν, τον μισθό του ελληνικού λαού, των εργαζόμενων, της μεσαίας τάξης, των αγροτών, των κτηνοτρόφων, των ανθρώπων του μόχθου.

 

τσίπρας βόλος

Ο λαός δε φοβάται. Άλλοι είναι αυτοί που έχουν αρχίσει να φοβούνται και καλώς φοβούνται. Ο ΣΥΡΙΖΑ δε θα έρθει για να καθίσει στις θέσεις και στις καρέκλες της εξουσίας ως μια απλή εναλλαγή όπως γινόταν όλα αυτά τα χρόνια.

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα έρθει με ένα και μόνο στόχο: να ξαναφέρει τη δικαιοσύνη και την αξιοπρέπεια στο λαό μας.

Να ξαναφέρει τη δημοκρατία. Και δικαιοσύνη πάνω από όλα σημαίνει ότι όλα όσα συνέβησαν τα τελευταία 4 χρόνια στον τόπο θα ελεγχθούν από την αρχή και θα αποδοθούν ευθύνες σε όσους συνειδητά οδήγησαν σε αποφάσεις που έφεραν το λαό μας σε αυτή την αναξιοπρεπή θέση.

τσίπρας 3

Δεν ερχόμαστε για να πάρουμε τη ρεβάνς της ιστορίας. Ερχόμαστε για να ξαναδώσουμε ελπίδα, να ξαναδώσουμε αξιοπρέπεια, να ξαναδώσουμε προοπτική.

Για τη διακυβέρνηση μέσω mail

«Η χώρα κατάντησε να κυβερνάται δια ηλεκτρονικής αλληλογραφίας. Παρέλαβαν κράτος, μας παραδίδουν αποικία χρέους. Και σήμερα πολίτες του Βόλου, θέλουν να πάρουν και τα κλειδιά των σπιτιών μας. Θέλουν να πάρουν ότι απέμεινε από το μισθό και τις συντάξεις. Θέλουν να συνεχίσουν την κατεδάφιση. Το mail Σαμαρά με τις νέες δεσμεύσεις του προς την τρόικα, είναι το κυβερνητικό τους πρόγραμμα. Είναι το νέο μνημόνιο. Είναι το μνημόνιο-καθεστώς. Δηλαδή, μία χώρα που δεν θα έχει δημοκρατία. Ένα κράτος που δεν θα έχει δημόσια περιουσία και πρόνοια. Εργαζόμενοι που δεν θα έχουν  μισθό. Συνταξιούχοι που δεν θα έχουν ΕΚΑΣ και επικουρικές. Αγρότες που δεν θα έχουν ούτε τα μέσα, ούτε τη γη. Νέα γενιά που δεν θα έχει μέλλον. Χώρα που δεν θα έχει περιβάλλον και φυσικό πλούτο. Λογαριάζουν, όμως, χωρίς τον ξενοδόχο! Και εν προκειμένω, λογαριάζουν δίχως να υπολογίζουν την αντίδραση του λαού μας.  Ο κος Σαμαράς θεωρεί τους παραδοσιακούς ψηφοφόρους της Νέας Δημοκρατίας, τους συντηρητικούς ψηφοφόρους της μεσαίας τάξης, δική του ιδιοκτησία. Θα διαψευστεί όμως οικτρά! Οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες, οι αγρότες και οι βιοτέχνες. Όλοι όσοι λεηλατήθηκαν από τη πιο βάναυση πολιτική της τρόικας, δεν είναι πρόβατα στο μαντρί. Βρέθηκαν στο παρελθόν, ως επί των πλείστων στη κάλπη της ΝΔ, αλλά τώρα ετοιμάζονται να κάνουν το μεγάλο βήμα. Ενώνουν την οργή αλλά και την ελπίδα τους για ένα καλύτερο μέλλον, με τον ΣΥΡΙΖΑ. Έρχονται μαζί μας όχι από ιδεολογία. Έρχονται από ανάγκη. Από ανάγκη για ζωή. Από ανάγκη για ελπίδα. Από ανάγκη για αξιοπρέπεια. Και εμείς τους καλωσορίζουμε, τους κοιτάμε στα μάτια και τους λέμε: Δε θα μετανιώσετε για την επιλογή σας. Εμείς δε θα σας προδώσουμε.  Θα δώσουμε τον τίμιο αγώνα, με γνώμονα το δίκιο του λαού μας. Με γνώμονα το συμφέρον της πατρίδας μας. Και θα τα καταφέρουμε».

Για την εκστρατεία φόβου και τις πρακτικές μονταζιέρας

συριζα 6

«Προσπαθούν τώρα να τρομοκρατήσουν τον λαό. Με πρακτικές μονταζιέρας. Με διαστρέβλωση και βιασμό της πραγματικότητας. Μας εκφοβίζουν με την επικείμενη καταστροφή οι καταστροφείς της κοινωνίας και της οικονομίας. Δεν κάνουν, βέβαια, τίποτε διαφορετικό. Από αυτά που έκαναν, από τον τρόπο που κυβέρνησαν  και έμειναν γαντζωμένοι στην εξουσία πέντε μνημονιακά και σαράντα μεταπολιτευτικά χρόνια.

Σκέφτονται μάλιστα σε μια απέλπιδα προσπάθεια να ξαναφέρουν αυτό το ψεύτικο πανικό όσο πιο επίσημα μπορούν, δύο μέρες πριν τις εκλογές. Αυτό είναι το τελευταίο τους χαρτί, το χαρτί της απελπισίας. Αλλά είναι πια αργά! Ο λαός έχει ήδη αποφασίσει. Αλλά κυρίως έχει στρέψει την πλάτη στους εκβιαστές και τους τρομοκράτες. Ο λαός πια τρομοκρατεί τους τρομοκράτες».

συριζα 5

Οι δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ

«Πρώτον.

Η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ θα ενισχύσει το ευρώ γιατί θα το απαλλάξει από την λιτότητα. Ο ΣΥΡΙΖΑ λέει σε όλα αυτά τα διλήμματα τρόμου με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο : ευρώ χωρίς άλλες θυσίες, ευρώ με την κοινωνία όρθια. Με δημοκρατία, αλληλεγγύη και δικαιοσύνη. Άλλωστε η κυβέρνηση Σαμαρά είναι αυτή που εξαφάνισε το ευρώ από τις τσέπες των Ελλήνων. Όχι ο ΣΥΡΙΖΑ.

Δεύτερον.

Ο ΣΥΡΙΖΑ εγγυάται τις καταθέσεις των Ελλήνων πολιτών.  Εγγυάται τις επιδοτήσεις των αγροτών. Εγγυάται αξιοπρεπείς συντάξεις. Η κυβέρνηση Σαμαρά το μόνο που έχει ως στόχο είναι να βάλει και άλλο χέρι στις καταθέσεις, στις συντάξεις, στις επιδοτήσεις.

Τρίτον.

Ο ΣΥΡΙΖΑ εγγυάται και δεσμεύεται ότι θα καταργήσει το 2015 τον ΕΝΦΙΑ  και θα σταματήσει κάθε πλειστηριασμό πρώτης κατοικίας. Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη, είναι το σύνθημά μας. Η κυβέρνηση του κ. Σαμαρά έχει ήδη συμφωνήσει νέους φόρους, δήμευση της ιδιωτικής περιουσίας των Ελλήνων και πλειστηριασμούς στη πρώτη κατοικία.

Τέταρτον.

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύεται και εγγυάται για ένα δίκαιο φορολογικό σύστημα, με επαναφορά του αφορολόγητου στα 12.000 ευρώ. Ένα φορολογικό σύστημα που δεν θα αφήσει σε χλωρό κλαρί λαθρέμπορους και φοροφυγάδες. Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ νοιάζεται και υπηρετεί το 99% των πολιτών που φορολογούνται, τα φτωχά και μεσαία στρώματα, τους αγρότες, τους μικρομεσαίους επαγγελματίες. Η κυβέρνηση Σαμαρά νοιάζεται για το 1% των υψηλών εισοδημάτων. Και έχει ήδη συμφωνήσει κάτω από το τραπέζι νέα αφαίμαξη της μεσαίας τάξης, των ελεύθερων επαγγελματιών και των αγροτών από το πρώτο ευρώ.

Πέμπτον.

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύεται για το τέλος της διαπλοκής. Εγγυάται ότι η δικαιοσύνη και η δημοκρατία θα επιστρέψουν σε αυτόν τον τόπο. Ο λαός θα καθορίζει τις τύχες αυτού του τόπου και όχι το τρίγωνο εργολάβων της ενημέρωσης, των χρεοκοπημένων τραπεζιτών και των κομμάτων που εξυπηρετούν συμφέροντα. Εγγυάται ότι θα καταλογισθούν οι πολιτικές ευθύνες. Και θα αναζητηθούν και οι ποινικές εκεί όπου υπάρχουν, για αυτό το έγκλημα εις βάρος του ελληνικού λαού, της εργατικής τάξης και της νεολαίας.Ενώ η κυβέρνηση του κ. Σαμαρά το μόνο που μπορεί να εγγυηθεί είναι ασυλία και ατιμωρησία στην διαφθορά και τα συμφέροντα.

Έκτον.

Ο ΣΥΡΙΖΑ εγγυάται ότι από την επομένη των εκλογών θα εφαρμόσει το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης για την ανάσχεση της ανθρωπιστικής κρίσης. Η κυβέρνηση Σαμαρά εγγυάται την συνέχιση της βαρβαρότητας των μνημονίων, περισσότερη φτώχεια, λιγότερη δημοκρατία.

Πηγή:stokokkino.gr, left.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το