Ελλάδα

Τσίπρας: Στο τέλος της 4ετίας θα έχουμε αφήσει οριστικά πίσω μας την κρίση και τα μνημόνια

tsipras

Τους βασικούς άξονες πάνω στους οποίους θα κινηθεί η κυβερνητική πολιτική παρουσιάζει αυτήν την ώρα στη Βουλή ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

«Συνεχίζουμε στην ίδια κατεύθυνση εξυπηρέτησης των συμφερόντων της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας, με διαφορετικές πλέον προτεραιότητες», δήλωσε από το βήμα της Βουλής ο πρωθυπουργός ξεκινώντας τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης που προέκυψε από τις εκλογές της 20ής Σεπτεμβρίου.

«Η αποκατάσταση της οικονομικής σταθερότητας και η επιστροφή στην ανάπτυξη, η ουσιαστική ελάφρυνση του δημόσιου χρέους, η ριζική μεταρρύθμιση της δημόσιας διοίκησης με ταυτόχρονη πάταξη της διαφθοράς, είναι οι άμεσοι στόχοι της κυβέρνησης μας, η υλοποίηση των οποίων αποτελούν το μόνο ασφαλή τρόπο για την έξοδο από την κρίση και την επιτροπεία», τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

«Σήμερα έχουμε καταφέρει να εξασφαλίσουμε την οικονομική σταθερότητα της χώρας και να κλείσουμε οριστικά την συζήτηση περί grexit» τόνισε ο πρωθυπουργός προσθέτοντας πως «έχουμε στόχο στο τέλος της τετραετίας να έχουμε δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για μια νέα Ελλάδα και να έχουμε αφίσει οριστικά πίσω μας την κρίση και τα μνημόνια».

«Θα είναι μια δύσκολη, αλλά και ελπιδοφόρα πολιτική περίοδος, γεμάτη προκλήσεις – Ο λαός μας έδωσε ισχυρή εντολή τετραετίας» είπε ενώ πρόσθεσε πως «στόχος μας είναι να τραβήξουμε ένα δρόμο διαφορετικό από αυτόν που προτείνουν οι συντηρητικές αντιλήψεις της ελληνικής και ευρωπαϊκής ελίτ».

«Για να μπορέσουμε να κάνουμε τα πρώτα βήματα, πρέπει να διασφαλιστεί η εμπιστοσύνη στην ελληνική οικονομία», δήλωσε ο πρωθυπουργός προσθέτοντας πως πρέπει να ανακτηθεί η πρόσβαση στις αγορές δανεισμού.

Συνοψίζοντας τις προτεραιότητες της κυβέρνησης, ο κ. Τσίπρας τις έθεσε σε τρεις βασικούς άξονες:

  1. Απομείωση χρέους
  2. Ανακεφαλαιοποίηση τραπεζών
  3. Δημιουργία ευνοϊκού περιβάλλοντος για την προσέλκυση ξένων επενδύσεων

Πηγή www.ethnos.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το