Ελλάδα

Τσίπρας: «Αν σήμερα δεν πάρετε τους 180, ελάτε αύριο να συμφωνήσουμε ημερομηνία εκλογών»

tsipras

Κορυφώνεται στην Ολομέλεια της Βουλής, η συζήτηση για τον προϋπολογισμό του 2015.

Το χρέος δεν είναι βιώσιμο, δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της Βουλής κατά τη συζήτηση για τον προϋπολογισμό του 2015 όπου άσκησε δριμεία κριτική στην κυβέρνηση.

«Αν ο βίος της κυβέρνησης παραταθεί, είναι δεδομένο ότι έρχεται η πιο σκληρή πολιτική, έρχεται η ισοπέδωση» είπε και πρόσθεσε πως αυτός ο προϋπολογισμός είναι η θλιβερή εικόνα μιας κυβέρνησης που είναι παραδομένη.

Με αυτή την πολιτική δεν μπορούμε να βγούμε από την κρίση, υποστήριξε ο κ. Τσίπρας και σχολίασε πως στη χώρα παίχτηκε το μεγαλύτερο κόλπο αναδιανομής του πλούτου.

«Οι εργαζόμενοι θα φέρουν την ανάπτυξη και όχι η αποχαλίνωση των εργοδοτών. Δεν θα γίνουμε ειδική οικονομική ζώνη» είπε.

Πρόσθεσε ότι το μνημόνιο όποιος το υπηρετήσει δεν μπορεί να φύγει εύκολα από αυτό και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι το έφερε για να μείνει.

«Χρειάζεται ξήλωμα» είπε ο κ. Τσίπρας.

Για το θέμα της συναίνεσης διερωτήθηκε: «Τι ζητάτε από εμάς να αποδεχτούμε ότι κυβερνάτε μέσω email, ότι απαγορεύεται στις απαγορεύσεις συγκεντρώσεων ή στο ότι κάνετε το λιοντάρι σε ένα 20χρονο απεργό πείνας. Τέτοια συναίνεση εμείς δεν δίνουμε. Είναι θέμα ηθικής στάσης».

Επίσης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι όλος της ο σχεδιασμός είναι πώς θα καταφέρει να εξασφαλίσει μια πλειοψηφία που με βάση την πολιτική λογική δεν προκύπτει από πουθενά.

«Αυτή η Βουλή είναι απόνομιμοποιημένη και δεν μπορεί να εκλέξει Πρόεδρο της Δημοκρατίας» είπε

Για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας σημείωσε πως «σας ενοχλεί η λέξη αποστασία, ίσως επειδή σας θυμίζει εποχές που είχατε πρωταγωνιστήσει».

«Τι ακριβώς ισχυρίζεστε τόσους μήνες όταν λέτε ότι έχουμε τους 180;» αναρωτήθηκε και προκάλεσε τους βουλευτές να πάρουν θέση άμεσα.

«Μπορείς να ζητάς παραίτηση της κυβέρνησης τον Δεκέμβριο, αλλά παράταση της θητείας της τον Γενάρη και μάλιστα για άλλο ενάμισι χρόνο; Το “όχι” στον Προϋπολογισμό σημαίνει “όχι” και στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας», είπε και πρόσθεσε πως «ένα “όχι” σήμερα που θα γίνει ναι αύριο, καθαρές κουβέντες δεν δικαιολογείται παρά μόνο ως αποτέλεσμα μεθοδεύσεων».

πηγή www.tanea.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το