Ελλάδα

Τσίπρας σε Μητσοτάκη: Εγώ δεν έχω κουμπάρο τον Μαρινάκη

Aπάντηση στις κατηγορίες που εξαπέλυσε νωρίτερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδωσε ο Αλέξης Τσίπρας στη δευτερολογία του. Ο πρωθυπουργός, απαντώντας στις διακοπές με σκάφος στο Ιόνιο, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Υποκλέψατε στιγμές της προσωπικής μου ζωής». Τόνισε ότι «εγώ δεν έχω κουμπάρο τον Βαγγέλη Μαρινάκη που έχει επτά εφημερίδες να σας στηρίζουν, πάει να πάρει κανάλι και διώκεται για ναρκωτικά. Αυτοί είμαστε. Αυτός είμαι και αυτός είστε».

«Εγώ, κ. Μητσοτάκη, δεν έχω σπίτι στην Τήνο, μεσοτοιχία με τον κ. Χριστοφοράκο της Siemens. Δεν έχω σπίτι του Βολταίρου στο Παρίσι. Δεν υπήρξα ποτέ τρόφιμος της Siemens. Δεν πήρα ποτέ δανεικά και αγύριστα από τον Κήρυκα Χανίων, όπως εσείς. Δεν χρηματοδοτεί τον οικογενειακό μου προϋπολογισμό άγνωστη offshore.».
Ο κ. Τσίπρας, στη δευτερολογία του, αποκάλεσε τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας «Στέφανο Χίο της πολιτικής» και τον ρώτησε αν πιστεύει πως θα κερδίσει με αυτή την πολιτική που επιλέγει να εφαρμόζει. «Συνεχίστε, αν το πιστεύετε. Μας κάνετε δώρο. Μιλάτε με επιχειρήματα κίτρινου Τύπου. Έχετε μετατρέψει τη Νέα Δημοκρατία – ένα σοβαρό κόμμα-σε σκανδαλοθηρική εφημερίδα. Αυτή είναι η κατάντια σας».
Αναφέρθηκε και στη στήριξη που έχει η Νέα Δημοκρατία από τον Όμιλο του ΣΚΑΪ.

Νωρίτερα, ο Έλληνας πρωθυπουργός είχε καλέσει σε debate τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, το οποίο, όπως σημείωσε ο κ. Τσίπρας, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας φοβάται να το κάνει. «Είστε κρυπτόμενος, κ. Μητσοτάκη», ανέφερε χαρακτηριστικά, τονίζοντας, μεταξύ άλλων, ότι το σχέδιό του είναι να ρίξει τη χώρα στα βράχια όπως το 2010.
Απευθυνόμενος στα κόμματα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο Αλέξης Τσίπρας άσκησε σφοδρή κριτική στα χρόνια που διακυβέρνησαν τη χώρα. «Δεν είχατε το σθένος να σταθείτε δίπλα στους αδύναμους», σημείωσε, μεταξύ άλλων. «Το 2015 παραλάβαμε μία χώρα χρεοκοπημένη, ένα κράτος διαλυμένο, μια κοινωνία σε απόγνωση», επανέλαβε για μία ακόμη φορά ο πρωθυπουργός. Αλλά τόνισε ότι «σηκώσαμε ανάστημα πάντοτε με τη στήριξη του ελληνικού λαού».

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στον Ιούλιο του 2015. «Πήραμε την έγκριση του ελληνικού λαού και εξυγιάναμε τα δημοσιονομικά. Μοιράσαμε τα βάρη. Ιεραρχήσαμε τις προτεραιότητές μας. Θέσαμε ως προτεραιότητα την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης», σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το