Ελλάδα

Τσίπρας: Προσλαμβάνονται 4.500 γιατροί και νοσηλευτές

TSIPRAS

Εργαζόμαστε εντατικά για να ανατρέψουμε το άσχημο κλίμα που έχει δημιουργηθεί στον χώρο της Υγείας, τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, κατά την επίσκεψή του στο υπουργείο Υγείας και μίλησε για ένα σχέδιο ανασυγκρότησης της δημόσιας υγείας.

Η υγεία είναι δικαίωμα και αγαθό, στην οποία πρέπει να έχουν πρόσβαση όλοι οι πολίτες, ανέφερε ο πρωθυπουργός.

Προανήγγειλε λήψη άμεσων μέτρων για την ενίσχυση των δομών σε προσωπικό, κατά προτεραιότητα, και όπως είπε θα γίνουν προσλήψεις στο ΕΣΥ, γιατρών, νοσηλευτών, παραϊατρικών, για να καλυφθούν συνολικά 4.500 κενές θέσεις. Οι 700 θα πάνε στα νησιά Αιγαίου, Θράκη, Δυτική Μακεδονία και Θεσπρωτία.

Στους βασικούς άξονες περιλαμβάνονται επίσης η ισότιμη πρόσβαση ασφαλισμένων και ανασφάλιστων στο δημόσιο σύστημα Υγείας και η διεύρυνση των παροχών σε φάρμακα, πρόληψη και εμβολιασμούς και διαγνωστικές εξετάσεις. Σύντομα, σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα, θα βγει σε δημόσια διαβούλευση η Κοινή Υπουργική Απόφαση που έχει επεξεργαστεί η ομάδα εργασίας για τους ανασφάλιστους.

Ο πρωθυπουργός εξήγγειλε ακόμη την πλήρη και άμεση αναδιοργάνωση του ΕΚΑΒ, καθώς και τη διασφάλιση της λειτουργίας των μονάδων εντατικής θεραπείας και αυξημένης φροντίδας με ενίσχυση του προσωπικού τους ώστε να ανοίξουν όλα τα κρεβάτια.

Στάθηκε επίσης στην κατάργηση μνημονιακών ρυθμίσεων που, όπως τόνισε, “έχουν συντελέσει στη διάλυση του εθνικού συστήματος υγείας”, μεταξύ των οποίων ανασυγκρότηση του ΕΚΑΒ, παρεμβάσεις για το φάρμακο, τα φαρμακεία, την ψυχική υγεία, την κάλυψη θέσεων γιατρών στην περιφέρεια, προστασία δικαιωμάτων ασθενών κλπ.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το