Ελλάδα

Τσίπρας: Ο Μητσοτάκης είναι alter ego του Τόμσεν – Θα εφαρμόσει πρόγραμμα ΔΝΤ

Άρωμα εκλογών, σκληρή επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη και το διακύβευμα των εκλογών – όπως είπε – για τον Οκτώβρη του 2019 περιελάμβανε η ομιλία του Αλέξη Τσίπρα από το βήμα της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ.
Εξαπολύοντας δριμεία επίθεση στον πρόεδρο της ΝΔ, είπε ότι: «Ο κ. Μητσοτάκης οραματίζεται απολύσεις για συμβασιούχους και δημοσίους υπαλλήλους. Θυμάμαι αυτό το φοβερό που είχε πει ο κ. Γεωργιάδης ότι δεν θέλει να του κλέψει ο κ. Τόμσεν τη δόξα. Μπορεί όλοι αυτοί (σς δανειστές) να έφυγαν, αλλά άφησαν πίσω τις ιδέες τους. Είναι το alter ergo του Τόμσεν. Ψηφίζεις ΝΔ και σου έρχεται το ΔΝΤ. Δύο σε ένα».

«Η ΝΔ θα εφαρμόσει πολιτική ΔΝΤ, χωρίς να είναι εδώ το ΔΝΤ»
Ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι οι παρεμβάσεις που έγιναν- μετά τη λήξη των μνημονίων- είναι η αποτύπωση των δικών μας προτεραιοτήτων, των δικών μας αξιών. «Εμείς πράγματι υπηρετούμε συγκεκριμένα συμφέροντα, συγκεκριμένα ταξικά συμφέροντα. Προτεραιότητα για μας είναι ο κόσμος της εργασίας, οι άνεργοι, οι μικροί και οι μεσαίοι επαγγελματίες. Κάνουμε πράξη στο πλαίσιο των δυνατοτήτων και δίνουμε τα πρώτα δείγματα γραφής. Και παίρνει μορφή το δίλημμα του Οκτώβρη του 2019», είπε.
Για να ότι «περνάμε σε ένα πλαίσιο αναδιανομής υπέρ των ασθενέστερων». Εξαπολύοντας σκληρή επίθεση στην αξιωματική αντιπολίτευση, τόνισε πως «η ΝΔ δεσμεύεται να εφαρμόσει πολιτική ΔΝΤ, μνημονιακό πρόγραμμα, χωρίς να είναι παρόντα τα μνημόνια» και συνέχισε λέγοντας: «Ποια είναι η πρόταση του κ. Μητσοτάκη για τον ΕΝΦΙΑ; Τι σημαίνει να περάσει ο ΕΝΦΙΑ στους δήμους; Σημαίνει ότι οι πλούσιοι δήμοι θα κάνουν εκπτώσεις, ενώ οι φτωχοί ή θα τον κρατήσουν ίδιο ή θα τον αυξήσουν. Το αντίθετο από αυτό που είχαμε κάνει εμείς».

«Αν εκλεγεί ο Μητσοτάκης θα εφαρμόσει μνημόνιο οικειοθελώς»
Συνεχίζοντας την επίθεση στη ΝΔ, ανέφερε ότι « κ. Μητσοτάκης σχεδόν 1,5 χρόνο πριν δεν μίλησε τυχαία για 4ο μνημόνιο- κατέρρευσε με πάταγο και καταπλακώνει το αφήγημα της ΝΔ-ούτε ήταν αποτέλεσμα μιας τακτικής αστοχίας. Ήταν στρατηγική επιλογή συγκεκριμένων κύκλων εκτός και εντός της χώρας. Γι’ αυτό και έχει ετοιμάσει το πρόγραμμά του, ώστε να ανταποκρίνεται στο τέταρτο μνημόνιο. Θα έλεγε ότι εμείς το φέραμε, δήθεν με την ανικανότητά μας αλλά ότι αυτός έχει το know how για να το εφαρμόσει. Τους έμειναν στα χέρια και τα μνημόνια και οι πιστοληπτικές γραμμές στήριξης. Θέλει να το εφαρμόσει οικειοθελώς- αν εκλεγεί- χωρίς το άλλοθι της επιβολής των δανειστών».

«Δεν θα κουνήσουμε το δάχτυλο σε κανέναν 16άρη»
Επανερχόμενος στα τα διλήμματα ο κ. Τσίπρας είπε ότι ένα από αυτά είναι αν η Ελλάδα θα είναι χώρα σύγχρονη προοδευτική, ή κλειστή φοβική και οπισθοδρομική.
Και μιλώντας για τις καταλήψεις που έλαβαν χώρα στα σχολεία- με παρότρυνση της ακροδεξιάς όπως είπε- ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για φαινόμενο «υπαρκτό και ανησυχητικό. Εμείς δεν θα κουνήσουμε το δάχτυλο σε κάθε 16άρη. Δεν θα τον χαρακτηρίσουμε, δεν θα τον ταυτίσουμε με μια νεοναζιστική οργάνωση. Ποιος και ποιοι είναι αυτοί που στο όνομα της πατρίδας έκαναν την Ελλάδα κρανίου τόπο με ξερονήσια όποιον είχε διαφορετική άποψη».

«Θα προχωρήσει η συμφωνία με την εκκλησία»
Σε ό,τι αφορά στη Συνταγματική αναθεώρηση και στη συμφωνία εκκλησίας κράτους, ο κ. Τσίπρας είπε: «Προχωράμε σε ένα βήμα δύσκολο. Αναφέρομαι στον εξορθολογισμό των σχέσεων με το κράτος και την εκκλησία. Γνωρίζαμε από πριν τα εμπόδια. Θέλω όμως να δώσω ένα μήνυμα: δεν θα κάνουμε πίσω, το έχει ανάγκη ο τόπος, το έχει ανάγκη το κράτος, το έχει ανάγκη η εκκλησία. Να παρακαμφθούν όλα όσα με προπαγανδιστικό τρόπο αναδείχθηκαν το περασμένο διάστημα».

Ιστορική η συμφωνία των Πρεσπών για το Μακεδονικό
Για το Ονοματολογικό, ανέφερε: «Επικράτησε το αίσθημα της ιστορικής ευθύνης απέναντι στους λαούς μας. Είμαστε περήφανοι και αποφασισμένοι να το ολοκληρώσουμε και θα το ολοκληρώσουμε. Οι ακραίες φωνές που πολεμούν αυτή τη συμφωνία, επιβεβαιώνουν την ορθότητα της συμφωνίας και ότι πράξαμε ορθά. Θέλουν τα βαλκάνια του μίσους και του αλληλοσπαραγμού».

Πηγή: iefimerida.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το