Ελλάδα

Τσίπρας: Να οδηγήσουμε την ανθρωπότητα σε νέα εποχή ειρήνης και οικολογικής συνείδησης

tsipras
Για την ανάγκη να οδηγηθεί η ανθρωπότητα σε μια νέα εποχή ειρήνης, δημοκρατίας, αλληλεγγύης και οικολογικής συνείδησης έκανε λόγο ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια της ομιλίας του κατά τη διάσκεψη του ΟΗΕ για την κλιματική αλλαγή.

«Είναι χαρά μου να βρίσκομαι σήμερα εδώ και θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο Ολάντ που μας έδωσε αυτή την ευκαιρία» ανέφερε ο πρωθυπουργός, και συνέχισε: «Από το Παρίσι, την πόλη που έχει πληγωθεί από την τρομοκρατία στεκόμαστε ενωμένοι και αποφασισμένοι».

Την ίδια ώρα, ο Έλληνας πρωθυπουργός τόνισε ότι η Συμφωνία του Παρισιού θα πρέπει να παρέχει ένα «νομικά δεσμευτικό καθεστώς» με βάση τις αρχές της διαφάνειας, της λογοδοσίας και της συμμόρφωσης, το οποίο θα είναι εφαρμόσιμο για όλα τα μέλη.

«Στην Ελλάδα, παρά την οικονομική και κοινωνική κρίση, το περιβαλλοντικό ζήτημα βρίσκεται ψηλά στην ατζέντα της κυβέρνησής μας» τόνισε ο κ. Τσίπρας, και συμπλήρωσε: «Περίπου το 20% των διαρθρωτικών πόρων που καταβάλλονται από την Ε.Ε. χρησιμοποιούνται ώστε να αντιμετωπίσουμε την κλιματική αλλαγή».

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε, ταυτόχρονα, ότι «στηριζόμαστε στο θαλάσσιο εμπόριο» το οποίο ήδη αποτελεί κινητήρια δύναμη για την πράσινη ανάπτυξη. Εξέφρασε δε την πεποίθηση ότι η κλιματική αλλαγή αποτελεί μια παγκόσμια απειλή για την ασφάλεια και πως οι επιπτώσεις της μπορεί να επιδεινώσουν τον ανταγωνισμό για τους πόρους.

«Οι έντονες φυσικές καταστροφές και η ακραία φτώχεια θα επηρεάσουν τις πιο ευάλωτες κοινωνικές τάξεις και θα προκαλέσουν νέες προσφυγικές ροές» ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός και εξέφρασε την ελπίδα όσοι βρίσκονται στο Παρίσι να μην αποδειχθούν κατώτεροι των περιστάσεων. «Αυτό δεν θα επιτρέψει να μας κατηγορήσουν οι μελλοντικές γενιές ότι δεν εκμεταλλευόμαστε την ευκαιρία» ολοκλήρωσε λέγοντας ο Αλέξης Τσίπρας.

Πηγή www.ethnos.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το