Ελλάδα

Τσίπρας: Μετατρέπω την πρόταση μομφής κατά Πολάκη σε ψήφο εμπιστοσύνης

Άμεση ήταν η αντίδραση του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα που μετά τον κ. Φίλη ανέβηκε στο βήμα και είπε πως ο κ. Μητσοτάκης «επιχείρησε έναν σπάνιο για τα κοινοβουλευτικά δεδομένα πρωτοφανή, επικοινωνιακό αντιπερισπασμό».

Εγκάλεσε μάλιστα τον πρόεδρο της ΝΔ γιατί όπως είπε: «Μία μόλις μέρα μετά την πρόσκλησή μου για μια εφ’ όλης της ύλης συζήτηση για όλα τα θέματα που απασχολούν την ελληνική κοινωνία επέλεξε έναν αντιπερισπασμό που καταδεικνύει τον πανικό στον οποίο βρίσκεται ο ίδιος και το επικοινωνιακό του επιτελείο». Απέδωσε δε την κίνηση αυτή στο ότι η ΝΔ «επιχειρεί με αυτόν τον τρόπο να αποφύγει τη συζήτηση για τα κρίσιμα και τα μεγάλα και επιθυμεί να βάλει στην κουβέντα το αν το ύφος του Πολάκη είναι αψύ επειδή κατάγεται από τα Σφακιά…»

Επιχειρώντας δε να αντιστρέψει το κλίμα που είχε δημιουργηθεί στην αίθουσα, είπε χαρακτηριστικά: «Ενημερώστε τον κ. Μητσοτάκη ότι οποτεδήποτε καταθέσει πρόταση δυσπιστίας εναντίον μέλους της κυβέρνησης θα μετατρέψω την πρόταση αυτή, σε ψήφο εμπιστοσύνης και θα κληθεί να μιλήσει για όλα τα μεγάλα θέματα γιατί θέλει να καταργήσει το δώρο των Χριστουγέννων, για όλα τα ουσιαστικά…» χωρίς να τον αφήσουμε να εκτρέψει την κουβέντα εκεί που θέλει. «Αυτό το πικρό ποτήρι θα το πιείτε. Θα το πιείτε μέχρι τέλους», είπε κλείνοντας ο πρωθυπουργός.

Το λόγο έλαβε ακολούθως ο Κωνσταντίνος Τζαβάρας που έκανε λόγο για πλήρη στήριξη του πρωθυπουργού στον κ. Πολάκη κάτι που όπως είπε δεν θα το περίμενε κανείς για να λάβει και πάλι την απάντηση από τον κ. Τσίπρα πως δεν θα επιτρέψει να εκτραπεί η κουβέντα εκεί που θέλει η ΝΔ.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το