Ελλάδα

Τσίπρας-Κουβέλης συνομιλίες σε προχωρημένο στάδιο

21324302

Συνομιλίες σε προχωρημένο στάδιο, ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΔΗΜΑΡ, για κοινή κάθοδο στις εκλογές, έχουν ήδη γίνει, με τη συνεργασία να επιταχύνεται λόγω του ενδεχομένου να γίνουν πρόωρες εκλογές αν δεν εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας, σύμφωνα με την «Εφημερίδα των Συντακτών».

Ηδη δέκα βουλευτές της ΔΗΜΑΡ έχουν εκφράσει πρόθεση να καταψηφίσουν την υποψηφιότητα του Σταύρου Δήμα, ενώ το πιο πιθανό σενάριο είναι ο Φώτης Κουβέλης και άλλα στελέχη του κόμματός του να κατέβουν στις εκλογές ως συνεργαζόμενοι με το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ.

Αν και ο κίνδυνος απώλειας του μπόνους των 50 εδρών για το πρώτο κόμμα, είναι αυτός που αποτρέπει τη σύμπραξη των δύο κομμάτων, τίποτα δεν έχει οριστικοποιηθεί και αναμένονται πολύ σύντομα οι εξελίξεις.

Το σενάριο θέλει, σύμφωνα με το δημοσίευμα, τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ να βρίσκεται στη λίστα Επικρατείας που θα καταρτίσει η Κουμουνδούρου, ενώ ο Φώτης Κουβέλης θα αποτελέσει την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για τη θέση του προέδρου της Βουλής.

ΔΗΜΑΡ: Σενάρια πολιτικής φαντασίας

Ως «σενάρια πολιτικής φαντασίας» χαρακτήρισε ο εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ, Χρήστος Μαχαίρας το δημοσίευμα της «Εφημερίδας των Συντακτών» περί συμφωνίας για εκλογική συνεργασία ανάμεσα στα δύο κόμματα. «Συζητήσεις γίνονται στο φως, και όχι κάτω από το τραπέζι», τόνισε μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ενώ πρόσθεσε ότι δεν υπάρχει προγραμματισμένη συνάντηση των κυρίων Τσίπρα – Κουβελη.

Σύμφωνα με τον κ. Μαχαίρα, οι συζητήσεις που γίνονται με τον ΣΥΡΙΖΑ προβλέπουν την οργανωτική αυτοτέλεια της ΔΗΜΑΡ. «Την εκλογική τακτική θα τη διαμορφώσουμε με βάση την αυτονομία του κόμματος» τόνισε.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το