Ελλάδα

Τσίπρας: Είμαστε κοντά σε συμφωνία

TSIPRAS

«Έχουμε κάνει πάρα πολλά βήματα, είμαστε στην τελική ευθεία, είμαστε κοντά σε μια συμφωνία, η οποία θα είναι θετική για την οικονομία, θα αναδιανέμει βάρη», είπε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης της πολιτικής ομάδας διαπραγμάτευσης που έγινε στο γραφείο του υπουργού Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη.

«Θέλω να διαβεβαιώσω τον ελληνικό λαό ότι διαπραγματευόμαστε εξασφαλίζοντας συνθήκες ασφάλειας και σταθερότητας για την ελληνική οικονομία» υπογράμμισε και πρόσθεσε:

«Σήμερα και αύριο πληρώνονται κανονικά μισθοί και συντάξεις. Χρειάζεται όμως να κλείσουμε όλοι τα αυτιά σε Κασσάνδρες και κινδυνολόγους. Χρειάζεται ψυχραιμία και αποφασιστικότητα στην τελική ευθεία».

Το μεσημέρι έγινε, υπό τον πρωθυπουργό, σύσκεψη της πολιτικής ομάδας διαπραγμάτευσης στο υπουργείο Οικονομικών, με θέμα την πορεία των διαπραγματεύσεων με τους θεσμούς, στην προοπτική επίτευξης συμφωνίας, η οποία θα ανοίξει το δρόμο της χρηματοδότησης της Ελλάδας από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν, ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Γ. Δραγασάκης, ο υπουργός Οικονομικών Γ. Βαρουφάκης και μέλη της Επιτροπής διαπραγμάτευσης.

Νωρίτερα, ο κ. Τσίπρας είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον υπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ Τζακ Λιου, ο οποίος του επεσήμανε την ανάγκη για άμεση εξεύρεση λύσης με τους δανειστές.

Ο Αμερικανός υπουργός τόνισε επίσης ότι το υπουργείο Οικονομικών εξακολουθεί να στηρίζει όλα τα εμπλεκόμενα μέρη – όπως είναι η Ελλάδα, οι Ευρωπαίοι εταίροι της, και το ΔΝΤ – και συνεχίζει να προτρέπει όλα τα μέρη να βρουν κοινό έδαφος και να καταλήξουν σύντομα σε συμφωνία.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το