Ελλάδα

Τσίπρας: Δεν θέλω τον Μεϊμαράκη ούτε αυτοφωράκια ούτε συνεργάτη

ΤΣΙΠΡΑΣ ΑΛ ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ

Αισιόδοξος ότι «το επόμενο διάστημα το πιστόλι θα βγει από τον κρόταφο και θα μπει στο θηκάρι» εμφανίστηκε από τα Χανιά, πρώτο σταθμό της περιοδίας του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, διευκρινίζοντας ωστόσο πως «πρέπει να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά τις χρόνιες παθογένειες του πολιτικού συστήματος, τα σημαντικά προβλήματα της χώρας, και τα μεγάλα συμφέροντα».

Ο Αλέξης Τσίπρας έδωσε απάντηση στην αναφορά, νωρίτερα, του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Ευάγγελου Μεϊμαράκη, ότι ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, ως πρωθυπουργός φέσωσε την Ελλάδα κατά 90 δισ. και τώρα αναζητεί αυτοφωράκια για να την κοπανήσει.
Σχολιάζοντας αυτή την αναφορά ο Αλέξης Τσίπρας είπε: «Δεν τον θέλω ούτε για αυτοφωράκια ούτε για συνεργάτη. Οι βαρόνοι του κόμματός του τον θέλουν για αυτοφωράκια αλλά αυτοφωράκια της ήττας στις εκλογές, όχι αυτοφωράκια της εξουσίας».
Κατηγόρησε ακόμη τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας ότι πότε βγαίνει και τον κατηγορεί ότι θέλει να κλέψει την ψήφο του λαού για να μείνει στην εξουσία και πότε ότι θέλει να αποδράσει. “Τι από τα δύο άραγε συμβαίνει; Και τα δύο μαζί δεν γίνονται”, σημείωσε.
Ο Αλέξης Τσίπρας έκανε ακόμη λόγο για προσπάθεια παλινόρθωσης του παλιού αλλά και να μπουν όλοι στο ίδιο τσουβάλι.
Μίλησε παράλληλα για μεγάλη υποκρισία, σημειώνοντας:
«Όλοι όσοι από την πρώτη στιγμή μας έλεγαν γιατί συνεχίζετε να διαπραγματεύεστε, υπογράψτε και οργάνωναν τη μεγάλη καμπάνια για το ναι που είχε τρεις φορές χειρότερα μέτρα για τα αγροτικά απ΄αυτά που έρχονται σήμερα, που αναγκαστήκαμε εμείς να υπογράψουμε αλλά είναι μέτρα, τα οποία μας δίνουν τη δυνατότητα και σταδιακά να εφαρμόσουμε σε ό,τι αφορά τα φορολογικά αλλά και να βρούμε τα ισοδύναμα που θα αντισταθμίσουν τις απώλειες».
«Οι παλιοί πολιτικοί μάς έσπρωξαν στο χαντάκι, μας γέμισαν χρέη. Και εμείς πρέπει να βγούμε από το χαντάκι», είχε πει νωρίτερα από τα Χανιά, από όπου ξεκίνησε την περιοδεία του στην Κρήτη, προσθέτοντας ότι «το να ξεπεράσουμε την κρίση δεν αφορά μόνο την Ελλάδα, αλλά ολόκληρη την Ευρώπη».

Μιλώντας στους δημάρχους, κατά τη διάρκεια της περιοδείας του, έστειλε μήνυμα στήριξης της τοπικής αυτοδιοίκησης, επισημαίνοντας ότι κεντρική εξουσία και τοπική αυτοδιοίκηση πρέπει να πάνε χέρι χέρι για να λυθούν τα προβλήματα του τόπου. Υπογράμμισε την ανάγκη της οικοδόμησης μιας νέας σχέσης εμπιστοσύνης ανάμεσα στην κεντρική εξουσία και την τοπική αυτοδιοίκηση, πέρα από κομματικές λογικές.

Την ίδια στιγμή, στην Αθήνα, νέο πλήγμα για τον ΣΥΡΙΖΑ συνιστά η σκληρή ανακοίνωση που εξέδωσαν 37 μέλη του Κεντρικού Συμβουλίου της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ, με την οποία διαχωρίζουν τη θέση τους δηλώνοντας πως δεν θα συμπορευτούν στην εκλογική αναμέτρηση.

Πηγή www.ethnos.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το