Κατηγορίες: Ελλάδα

Τσίπρας: H EE χρειάζεται γενναίες πολιτικές πρωτοβουλίες


«H EE χρειάζεται γενναίες πολιτικές πρωτοβουλίες», δήλωσε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, προσερχόμενος σήμερα στη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες.
«Η ΕΕ χρειάζεται γενναίες πολιτικές πρωτοβουλίες, που θα σέβονται τόσο τη δημοκρατία, όσο και τις Συνθήκες. Ώστε να αφήσουμε πίσω μας την κρίση και να οδηγηθούμε προς την ανάπτυξη» δήλωσε ο πρωθυπουργός.Σε πιθανά ξεχωριστά τετ – α – τετ με τη Γερμανίδα καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ και τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ επιδιώκει η Αθήνα να προετοιμάσει το έδαφος για την επταμερή Σύνοδο Κορυφής για την Ελλάδα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Τσίπρας θα ζητήσει την εφαρμογή της απόφασης της 20ης Φεβρουαρίου στο Eurogroup, την αξιολόγηση της χώρας μας με βάση τις προτάσεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, την άρση του προβλήματος ρευστότητας μέσω είτε της αύξησης του ELA είτε της χορήγησης του 1,9 δισ. από τα κέρδη της ΕΚΤ, ενώ θα “παίξει” και το χαρτί των γεωπολιτικών και οικονομικών επιπτώσεων μιας ενδεχόμενης ελληνικής κατάρρευσης.
Δεν είναι καθοριστική και έχει στόχο να αποφευχθούν οι εντάσεις είπε για τη συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με κορυφαίους Ευρωπαίους αξιωματούχους στο περιθώριο της σημερινής Συνόδου Κορυφής, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ.
Εν όψει της συνόδου, υπογράμμισε ότι κανείς δεν θέλει την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ – το λεγόμενο Grexit – ακόμη και αν αυτή συνέβαινε από ατύχημα, το λεγόμενο Grexident.
Στην Ελλάδα «μένει ακόμη να διανυθεί ένας πολύ δύσκολος δρόμος» δήλωσε η καγκελάριος της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ και επανέλαβε ότι η Αθήνα πρέπει να αντιληφθεί τη βοήθεια που της δίδεται ως υποχρέωση για δημοσιονομική σταθερότητα και μεταρρυθμίσεις.
Διευκρίνισε δε ότι δεν πρέπει να αναμένονται λύσεις ούτε κατά την αποψινή συνάντηση στις Βρυξέλλες ούτε κατά τη συνάντηση της Δευτέρας στο Βερολίνο, καθώς δεν μπορεί να υποκατασταθεί το Eurogroup και η συμφωνία που έχει συναφθεί εκεί.

Πηγή www.ethnos.gr

Share

Πρόσφατα άρθρα

POS: Ξεκινούν τα πρόστιμα από την εφορία – Οι 35 επαγγελματίες που δεν μπορούν από σήμερα να αρνηθούν κάρτες

Ταξί, περίπτερα, παντοπωλεία, λαϊκές αγορές, θέατρα, κινηματογράφοι, μεσιτικά γραφεία και σειρά ακόμα επαγγελματικών κλάδων είναι…

1 Απριλίου 2024

Θρίλερ με τον θάνατο του 2χρονου Εμίλ – Τα οστά βρέθηκαν 90 μέτρα από το σπίτι του παππού του

Νέες διαστάσεις στην υπόθεση του θανάτου του μικρού Εμίλ που έχει συγκλονίσει τη Γαλλία μετά…

1 Απριλίου 2024

Η πρόεδρος του Περού καλείται να παρουσιάσει στη δικαιοσύνη τα ρολόγια Rolex που έχει στην κατοχή της

Η περουβιανή εισαγγελία αξίωσε η πρόεδρος Ντίνα Μπολουάρτε να παρουσιάσει τα ρολόγια Rolex που έχει…

1 Απριλίου 2024

Με την υποστήριξη του Δήμου Νοτίου Πηλίου το 41ο “Ράλλυ ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ”

Με την υποστήριξη του Δήμου Νοτίου Πηλίου διεξήχθη και ολοκληρώθηκε με επιτυχία το 41ο “Ράλλυ…

1 Απριλίου 2024

Τρεις σοβαρά τραυματίες σε επίθεση με μαχαίρι σε εμπορικό κέντρο – Δείτε βίντεο

Τρεις άνθρωποι τραυματίστηκαν σοβαρά σε επίθεση με μαχαίρι χθες Κυριακή κοντά στην Ασντότ, στο κεντρικό…

1 Απριλίου 2024

Η ΛΑΣ Ζαγοράς Μουρεσίου για την κινητοποίηση

Η ΛΑΣ Ζαγοράς Μουρεσίου με αφορμή την κινητοποίηση του Σαββάτου αναφέρει: Η κινητοποίηση 30.03.2024 αποτέλεσε…

1 Απριλίου 2024