Κατηγορίες: Ελλάδα

Τσίπρας: Εσωκομματικό δημοψήφισμα και έκτακτο συνέδριο


Το γάντι στους «αντάρτες» έριξε ο Αλέξης Τσίπρας κατά την ομιλία του στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος, προτείνοντας τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος την ερχόμενη Κυριακή για το αν εγκρίνεται η συμφωνία και έκτακτο συνέδριο τον Σεπτέμβριο.

Συγκεκριμένα, με κατά μέτωπον επίθεση κατά των διαφωνούντων ξεκίνησε την ομιλία του ο Αλέξης Τσίπρας, λέγοντας πως όσοι υποστηρίζουν ότι υπήρχε και τρίτη εναλλακτική λύση, που ήταν εκείνη της εξόδου από το ευρώ και της πλήρους ρήξης, εθελοτυφλούν ή δεν λένε την αλήθεια στον λαό ότι κάτι τέτοιο θα οδηγούσε σε αναπόδραστη λιτότητα.

Ο Αλ. Τσίπρας πρότεινε να αποφασιστεί η διενέργεια εκτάκτου συνεδρίου το Σεπτέμβρη ώστε να ανοίξει η “βεντάλια” όλων των θεμάτων και πρόσθεσε ότι τα υπαρκτά ρήγματα στρατηγικής που προϋπήρχαν και μεγάλωσαν μετά το αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης είναι λάθος να διευρυνθούν με τακτικισμούς.
“Προτείνω στην Κεντρική Επιτροπή να αποφασίσει ενός ανοιχτού, συντεταγμένου δημοκρατικού συνεδρίου, ενός έκτακτου συνεδρίου το Σεπτέμβρη ώστε να λήξουμε το σύνολο της ατζέντας και να απαντήσουμε στα κρίσιμα στρατηγικά ερωτήματα που τίθενται”, είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.
Ο ίδιος είπε πως εάν τελικά είναι τόσο σημαντικό να κριθεί άμεσα εάν η κυβέρνηση πράττει σωστά έδειξε τον δρόμο του εσωκομματικού δημοψηφίσματος την άλλη Κυριακή και τόνισε πως δεν μπορεί να συνεχιστεί η κατάσταση να αξιοποιείται η ψήφος άλλων κομμάτων γιατί κάποιοι δεν ψηφίζουν κρίσιμες αποφάσεις της κυβέρνησης και εκ των υστέρων λένε ότι στηρίζουν την κυβέρνηση. “Στο κόμμα μας δεν υπάρχουν λιγότερο ή περισσότερο επαναστάτες ή Αριστεροί”, είπε χαρακτηριστικά.
“Αναγκαστήκαμε να πάρουμε δύσκολες αποφάσεις”, είπε ο πρωθυπουργός υπογραμμίζοντας ότι δεν υπήρχε και δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή καμία άλλη εναλλακτική.
Προκαλώντας μάλιστα ανοιχτά την Αριστερή Πλατφόρμα – χωρίς να την κατονομάζει – κάλεσε οποιονδήποτε πιστεύει ότι μια άλλη κυβέρνηση και ένας άλλος πρωθυπουργός μπορεί να κάνει κάτι καλύτερο να το πει ανοιχτά και από το βήμα της Κεντρικής Επιτροπής χρησιμοποιώντας όμως επιχειρήματα και όχι να κάνει λόγο για μαγικές λύσεις.
“Ας αφήσουμε της λαθροχειρίας και ας συνεννοηθούμε κοιτώντας ο ένας τον άλλον στα μάτια”, είπε απευθυνόμενος στους διαφωνούντες και πρόσθεσε: “Ήρθε η ώρα να πούμε τις θέσεις μας καθαρά χωρίς περιστροφές”.
Ο ίδιος τόνισε πως κάποιοι ταυτίζουν αυτή την ανακωχή με την αποδοχή από την πλευρά μας του Θατσερικού “δεν υπάρχει εναλλακτική” και πρόσθεσε ότι υπάρχουν ορισμένοι που θεωρούν ότι από τη μια μέρα στην άλλη ότι η πλειοψηφία του κόμματος υπέστη μετάλλαξη.
Κατηγορώντας εμμέσως του διαφωνούντες ότι ουδέποτε εξέφρασαν την άποψή πως το δημοψήφισμα είναι “ναι” ή “όχι” στο ευρώ στα κομματικά όργανα – προ του δημοψηφίσματος – είπε πως η ερμηνεία που γίνεται αυτές τις μέρες είναι εντελώς λανθασμένη και κάτι τέτοιο δεν είχε υποστηρίξει ποτέ ο ΣΥΡΙΖΑ σε συλλογικό επίπεδο.
Ο πρωθυπουργός κάλεσε τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να μην μηδενίζουν την εξάμηνη προσπάθεια της κυβέρνησης και υπογράμμισε ότι η μάχη θα είναι σκληρή και διαρκής. “Η αποκατάσταση της κυριαρχής της χώρας θα είναι μια διαρκής μάχη που θα συνδεθεί αναγκαστικά από την πορεία της οικονομίας και το ζήτημα του χρέους”, είπε χαρακτηριστικά.

Πηγή www.ethnos.gr

Share

Πρόσφατα άρθρα

Έως 12 διανυκτερεύσεις στη Θεσσαλία χωρίς καμία συμμετοχή για τους δικαιούχους Κοινωνικού Τουρισμού μετά από αίτημα της Ένωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας

Μετά από αίτημα της Ένωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας, στο ενισχυμένο φετινό πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού 2024-2025 οι…

3 Ιουνίου 2024

Ο Αλέξης Χαρίτσης στον Βόλο

Την Τετάρτη 5 Ιουνίου στις 20:00, ο πρόεδρος της ΚΟ της Νέας Αριστεράς Αλέξης Χαρίτσης…

3 Ιουνίου 2024

Κατάδικοι προετοιμάζονται μέσω της εικονικής πραγματικότητας για τη ζωή μετά τη φυλακή

Την πρώτη εβδομάδα της επαγγελματικής της κατάρτισης, η Τίφανι Μπους έμαθε πώς να αλλάζει τα…

3 Ιουνίου 2024

Μαγνησία: Υδατογενή τα κρούσματα γαστρεντερίτιδας, λέει ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ – Νέες δειγματοληψίες σήμερα

Το νερό δείχνει να είναι η αιτία για την έξαρση κρουσμάτων γαστρεντερίτιδας στις περιοχές Ριζομύλου…

3 Ιουνίου 2024

Ευρωεκλογές 2024: Πού θα βρείτε το εκλογικό σας τμήμα

Πλησιάζει ο χρόνος για την διεξαγωγή των ευρωεκλογών 2024 με το υπουργείο Εσωτερικών να έχει…

3 Ιουνίου 2024

Αναστάτωση σε συγκέντρωση του εκλεκτού της Λεπέν, Ζορντάν Μπαρντελά από γυμνόστηθες ακτιβίστριες

Αναστάτωση προκάλεσαν γυμνόστηθες ακτιβίστριες σε συγκέντρωση του 28χρονου εκτελεκτού της Λεπέν στη Γαλλία, Ζορντάν Μπαρντελά,…

3 Ιουνίου 2024