Ελλάδα

Τσίπρας: Εκλογές το 2019, στο τέλος της συνταγματικής μας θητείας

Απέκλεισε σήμερα κάθε ενδεχόμενο εκλογών το 2018 ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Οι εκλογές θα γίνουν το 2019 στο τέλος της συνταγματικής μας θητείας, είπε ο κ Τσίπρας μιλώντας στον Real, γιατί αυτό, όπως είπε, θα είναι καλό για την οικονομία αλλά και για την πολιτική σταθερότητα που έχει ανάγκη η χώρα.

Ο κ Τσίπρας δήλωσε αισιόδοξος για το Σκοπιανό υπογραμμίζοντας όμως ότι «περιμένουμε να δούμε βήματα και απτά αποτελέσματα από την άλλη πλευρά και όχι μόνο λόγια και καλές προθέσεις».

«Είμαι αισιόδοξος ότι μπορούμε να χειριστούμε με αποφασιστικότητα και ευθύνη το θετικό κλίμα που δημιουργείται από την άλλη πλευρά» σημείωσε ο κ Τσίπρας.

Για τις Ελληνοτουρκικές σχέσεις ο πρωθυπουργός είπε «κάναμε καλά που ανοίξαμε δίαυλο επικοινωνίας παρά τα όσα προβλήματα υπάρχουν. Το χειρότερο που θα μπορούσε να κάνει η χώρα μας, πρόσθεσε, είναι να μην συνομιλεί.

Σημείωσε επίσης ότι θα γίνει κανονικά το Ελληνοτουρκικό Συμβούλιο Συνεργασίας στη Θεσσαλονίκη που είναι προγραμματισμένο και συμφωνημένο να γίνει μέσα στο πρώτο Εξάμηνο του 2018.

Ο κ Τσίπρας υποστήριξε ότι τo 2018 θα είναι η χρονιά της Ελλάδας. «Τον Αύγουστο βγαίνουμε από το μνημόνιο με τις μικρότερες δυνατές απώλειες από ότι τρία χρόνια πριν. Θα είναι ένας χρόνος που θα φέρει ξανά πίσω την ελπίδα και την αισιοδοξία» είπε.

Σημείωσε όμως ότι τερματίζοντας το μνημόνιο πρέπει να τερματιστούν και οι παθογένειες του παρελθόντος γιατί κινδυνεύουμε να ξαναγυρίσουμε πίσω. Αυτή την τραγωδία πρέπει να την δούμε σαν πάθημα που να γίνει μάθημα. Τις παθογένειες που μας οδήγησαν στην χρεωκοπία πρέπει να τις ξεπεράσουμε και να μην επιτρέψουμε η χώρα να χάσει τον έλεγχο των οικονομικών της και να παραδοθεί στους δανειστές.

Επιτέθηκε και στην Αντιπολίτευση λέγοντας ότι η προπαγανδίζει την καταστροφή εδώ και καιρό γιατί η βασική της επιθυμία είναι όχι η έξοδος από τα μνημόνια αλλά η παλινόρθωση στην Εξουσία.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το