Ελλάδα

Τσιόδρας: Ελπίδες για φάρμακο κατά του κορωνοϊού από Κίνα και Γαλλία

Αισιόδοξο μήνυμα από τον καθηγητή λοιμωξιολογίας Σωτήρη Τσιόδρα, για τις έρευνες φαρμάκου κατά του κορωνοϊού σε Κίνα και Γαλλία.
Ο καθηγητής κατά την σημερινή ενημέρωση τόνισε πως «Ερευνητική ομάδα από την Κίνα ανακοίνωσε θεραπευτική χρήση νέου φαρμάκου σε κλινική μελέτη 340 ασθενών στο Ουχάν και στο Σέντζεν, η οποία έδειξε αρνητικοποίηση του ιού εντός τεσσάρων ημερών από τη χορήγηση του φαρμάκου».

Ενθαρρυντικά είναι τα μηνύματα σύμφωνα με τον ίδιο και στις έρευνες που γίνονται από την πλευρά της Γαλλίας. «Ερευνητική ομάδα της Γαλλίας από ομάδα του διάσημου καθηγητή Λοιμώξεων κ. Ραούλτ χρησιμοποίησε σχήμα τωρινών φαρμάκων» είπε ο καθηγητής και συνέχισε «Υπάρχουν κάποια ενθαρρυντικά δεδομένα. Ειδικά γι’ αυτό το θέμα αναμένουμε ειδικές οδηγίες, από ειδική ομάδα εργασίας και συνεδριάζει σήμερα υπό την προεδρία του κ. Γαργιαλιάνου, προέδρου της Εταιρείας Λοιμώξεων».

«Περιμένουμε περισσότερα κρούσματα. Σταδιακά δεν θα ανακοινώνουμε ένα-ένα τα κρούσματα, αλλά θα ανακοινώνουμε μόνο τα σοβαρά» τόνισε, μεταξύ άλλων ο επικεφαλής του ΕΟΔΥ, και ξεκαθάρισε ότι η Ελλάδα δεν πρόκειται να φτάσει στην κατάσταση που βρέθηκε η Ιταλία.
Παράλληλα, σύμφωνα με τον ίδιο οι νέοι δεν κινδυνεύουν τόσο, αλλά μπορούν να μεταδώσουν πιο εύκολα τον ιό σε μεγαλύτερους ανθρώπους ηλικιακά. Αυτό αποδεικνύει και το γεγονός ότι ο μέσος όρος ηλικίας των περισσότερων κρουσμάτων είναι άτομα από 60 ετών και άνω.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το