Αθλητισμός

Τσιμπανάκος: Μήπως είμαστε συνέταιροι με τον Ερασιτέχνη;

Παρέμβαση σε ραδιόφωνο του Βόλου έκανε ο Ευριπίδης Τσιμπανάκος, με αφορμή τα όσα ειπώθηκαν αναφορικά με τα χρήματα που έχει λαμβάνει ο Ολυμπιακός από το στοίχημα και αφορούν την χρονιά που ολοκληρώθηκε, πριν η ομάδα υποβιβαστεί στη Γ’ Εθνική.

Στην εκπομπή τέθηκε το ερώτημα, αν ο Ερασιτέχνης δικαιούται να πάρει ποσοστό 10% από τα έσοδα του στοιχήματος, με τον Ευριπίδη Τσιμπανάκο να τοποθετείται σχετικά:

Για ποιο λόγο να δώσουμε το 10% των εσόδων από το Στοίχημα στον Ερασιτέχνη; Μήπως είμαστε συνέταιροι; Μήπως έχει συμβάλει ο Ερασιτέχνης στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου στις τρεις τελευταίες αυξήσεις; Τα χρήματα τα έχουμε βάλει εγώ και οι μέτοχοι. Το 10% το ποσοστό, που αντιστοιχεί στον Ερασιτέχνη το βάλαμε εμείς. Έχει συμβάλλει στα έξοδα ο Ερασιτέχνης; Όχι. Από τα εισιτήρια διαρκείας που πουλούσε η ομάδα, από τότε που έγινε ΠΑΕ (σ.σ. τα τρία τελευταία χρόνια) το 10% πήγαινε στον Ερασιτέχνη, με δική μου πρωτοβουλία. Κάτι που δεν συνέβαινε τα προηγούμενα χρόνια στον Ολυμπιακό.

Για τον Ερασιτέχνη έκανα πάντα το νόμιμο και το τίμιο. Αυτό μπορεί να του πουν όλα τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του Ερασιτέχνη. Όπως γνωρίζετε, καμία σχεδόν ΠΑΕ δε δίνει το 10% στον Ερασιτέχνη. Τη χρονιά που ο Ολυμπιακός ήταν ερασιτεχνική ομάδα και ανέβηκε κατηγορία, τα χρήματα που έβαζα πήγαιναν στον… κουβά. Δεν υπήρχαν μετοχές. Ποιος έχει βοηθήσει οικονομικά τον Ολυμπιακό; Ο Ερασιτέχνης ή εγώ;

Δεν έχει καμία σχέση η ΠΑΕ με τον Ερασιτέχνη. Τα χρήματα από το Στοίχημα θα πάνε στους μετόχους και σε μένα. Στους ανθρώπους, δηλαδή, που έχουν βάλει τα χρήματά τους. Υπάρχει η εγγυητική, η οποία προσβλήθηκε από κάποιους παίκτες. Οι υπόλοιποι ποδοσφαιριστές που έχουν κάνει προσφυγή, θα πάρουν τα χρήματά τους από την εγγυητική. Είναι πολύ μικρό το ποσό των προσφυγών. Επέλεξα εγώ ο ίδιος να πληρωθούν οι παίκτες μέσω της εγγυητικής».

Στη συνέχεια ο Ευριπίδης Τσιμπανάκος τόνισε, πως αν διαπιστώσει ότι γίνεται μια σοβαρή προσπάθεια στον Ολυμπιακό, θα βοηθήσει και ο ίδιος οικονομικά με μία γενναία χορηγία: «Αν δω να γίνεται μία σοβαρή προσπάθεια στον Ολυμπιακό, θα βοηθήσω και εγώ από την πλευρά μου, με μία σημαντική χορηγία. Δεν θέλω να ασχοληθώ ξανά με τα διοικητικά της ομάδας. Δεν με ενδιαφέρει να ξαναμπώ σ’ αυτή τη διαδικασία. Έξι χρόνια ήμουν μπροστά στον Ολυμπιακό και «μάτωσα» οικονομικά για την ομάδα και δέχθηκα σκληρή κρτική.

Εύχομαι ο Ολυμπιακός να έχει μία λαμπρή πορεία και να πάει ψηλά. Αυτό που δεν κατάφερα εγώ, να το πετύχουν αυτοί που θα λειτουργήσουν το ποδοσφαιρικό τμήμα. Άφησα παρακαταθήκη ένα προπονητικό κέντρο στολίδι και απ’ ότι γνωρίζω, μόνο στολίδι δεν έχει μείνει. Θα φανεί, ωστόσο, στην πορεία. Εγώ το χρέος μου στην ομάδα το έκανα. Επιθυμώ η ομάδα να πάει καλά, με όποιον ηγείται της προσπάθειας. Οι διοικούντες, ωστόσο, θα πρέπει να βάλουν το χέρι στην τσέπη, όχι να κάνουν διαχείριση.

Απ’ ότι γνωρίζω, την επόμενη εβδομάδα, όντως θα μπουν χρήματα στα ταμεία των ΠΑΕ από το Στοίχημα. Δεν γνωρίζω ποιο θα είναι το ύψος των χρημάτων. Πιστεύω, ότι οι ομάδες θα πάρουν από 120 έως 150.000 ευρώ. Ρωτήσατε, όμως, φέτος οι ομάδες πως λειτούργησαν οικονομικά; Όταν «έσκαγαν» οι πρόσφυγες του Γουόρντεν και των άλλων, ποιος πλήρωσε; Κανείς δεν έβαλε χρήματα, από όλους αυτούς που ξέρουν να κάνουν μόνο κριτική. Επαναλαμβάνω, τα χρέη που άφησα προς τους ποδοσφαιριστές θα πληρωθούν μέσω της εγγυητικής. Εγώ ο ίδιος επέλεξα να πληρωθούν οι ποδοσφαιριστές με αυτόν τον τρόπο.

Η διοίκηση του Ερασιτέχνη αναλαμβάνει μία ομάδα από τη Γ’ Εθνική, χωρίς υποχρεώσεις, χωρίς ΙΚΑ, εφορία, επαγγελματικά συμβόλαια, εισφορές στη Λίγκα. Εύχομαι να «τρέξουν» την ομάδα και να είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους. Όπως προανέφερα, αν δω κάτι νοικοκυρεμένο, είμαι εδώ να βοηθήσω οικονομικά με μία χορηγία. Αυτό το έκανα και παλαιότερα, όταν δεν ήμουν στον Ολυμπιακό. Είχα βοηθήσει το τμήμα μπάσκετ, όταν πρόεδρος της διοικούσας επιτροπής ήταν ο Αλέκος Μεταφτσής. Και φέτος μπορεί να το κάνω με ένα από τα τμήματα του συλλόγου».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το