Τοπικά

Τσιλιμίγκας: Οι συγκυρίες και η πόλωση φταίνε για την ήττα

Στην ευρύτερη πολιτική συγκυρία και την κομματική πόλωση επιρρίπτει τις ευθύνες για το εκλογικό αποτέλεσμα στις περιφερειακές εκλογές ο κ. Νίκος Τσιλιμίγκας δηλώνοντας πως υπήρξε μια υπερκομματική υποψηφιότητα παρότι υποστηρίχθηκε επίσημα από τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΙΝΑΛ. Η δήλωση του κ. Τσιλιμίγκα:

Στο πλαίσιο των Εκλογών της 26ης Μαΐου για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, η πλειοψηφία των συμπολιτών Θεσσαλών παρά το αξιοπρεπές ποσοστό της τάξεως 25% των ψήφων, δεν ενέκρινε το συνδυασμό μας για τη ανάληψη της Διοίκησης στην Περιφέρεια Θεσσαλίας. Είναι ευνόητο πως στο πνεύμα της δημοκρατίας και του πολιτικού πολιτισμού οφείλουμε να συγχαρούμε το νικητή της εκλογικής αναμέτρησης κ. Κώστα Αγοραστό. Ελπίζω πως λαμβάνοντας υπόψη τις αντικειμενικές επισημάνσεις μας για τις αδυναμίες του παρελθόντος (απώλεια χρηματοδοτικών κονδυλίων προγράμματος ΕΣΠΑ, αυξημένη ανεργία κλπ), στη νέα τετραετία θα δράσει με σύνεση και μεγαλύτερη υπευθυνότητα για το καλό της Θεσσαλίας.
Κάνοντας ένα απολογισμό, θεωρώ σκόπιμο να εκφράσω τα παρακάτω:
Γνωρίζετε πως η επιθυμία μου να εκλεγώ Περιφερειάρχης δεν ήταν για να ικανοποιήσω κάποια φιλοδοξία επαγγελματικής καταξίωσης αλλά να βρω ένα νέο δρόμο προσφοράς στην τοπική κοινωνία
Μολονότι επρόκειτο για εκλογές Τοπικής Αυτοδιοίκησης, η ευρύτερη πολιτική συγκυρία και η κομματική πόλωση δεν επέτρεψε την ανάδειξη του υπερκομματικού χαρακτήρα της κίνησής μας για μια νέα διοικητική Αρχή στην Περιφέρεια Θεσσαλίας. Από πρακτική σκοπιά, υπήρξαν κάποιες οργανωτικές αδυναμίες λόγω έλλειψης χρόνου και χρημάτων για καλύτερη προβολή των θέσεων του συνδυασμού μας. Λαμβάνοντας υπόψη τα τεράστια ποσά και το μηχανισμό προβολής που διέθετε ο νυν και μελλοντικός Περιφερειάρχης, η όποια προσπάθειά μας ήταν τελικά ασύμμετρη.
Ομολογώ πως, η όλη εκλογική εμπειρία, ήταν ένα ευχάριστο γόνιμο “ταξίδι”. Μου δόθηκε και πάλι η ευκαιρία να επικοινωνήσω με εκλεκτούς συνεργάτες και με συμπολίτες της Θεσσαλίας, ώστε να καταλάβω καλύτερα τις έγνοιες και τα προβλήματά του τόπου μας.
Οφείλω να ένα μεγάλο ευχαριστώ σε αυτούς που μας τίμησαν με την ψήφο τους αλλά και στους υποψήφιους περιφερειακούς Συμβούλους που με ακολούθησαν στον έντιμο και πολιτισμένο αγώνα να περάσουμε στην τοπική κοινωνία ένα νέο εκλογικό μήνυμα πέρα από πολιτικές σκοπιμότητες και κομματικούς φανατισμούς.
Σας τιμώ και σας αγαπώ όλους»

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το