Τοπικά

Τσικνοπέμπτη με ντελίβερι και «take away» – Οι παραγγελίες αναμένεται να πάρουν «φωτιά»

Μια διαφορετική Τσικνοπέμπτη θα ζήσουν και οι Βολιώτες φέτος, με κλειστά ψητοπωλεία, εστιατόρια και ταβέρνες, αλλά με τα «take away» και ντελίβερι να αναμένεται να πάρουν «φωτιά». Οι προετοιμασίες έχουν γίνει, οι παραγγελίες είναι αρκετές και την τιμητική τους για την αυριανή μέρα θα έχουν και τα κρεοπωλεία για να εξυπηρετήσουν τους πελάτες τους για ψήσιμο στο σπίτι και οικογενειακά.

Από ό,τι φαίνεται θα τηρηθεί και φέτος το έθιμο της Τσικνοπέμπτης και οι Βολιώτες θα το τσικνίσουν, διαφορετικά βέβαια για πρώτη φορά, ελέω της πανδημίας και του κορωνοϊού, με κλειστά ψητοπωλεία, εστιατόρια και ταβέρνες. Τη θέση τους θα πάρουν το «take away» και το ντελίβερι για να εξυπηρετήσουν τους πελάτες τους, ενώ αναμένεται αυξημένη κίνηση και παραγγελίες στα κρεοπωλεία, αφού φέτος το τσίκνισμα θα γίνει αποκλειστικά στο σπίτι.
Για άλλη μια χρονιά ο κ. Τρύφωνας Κόγιας, που διατηρεί κρεοπωλείο και ψητοπωλείο, θα πρωτοτυπήσει και έξω από τα καταστήματά του όλη τη μέρα θα υπάρχει «σεκιουριτάς» για να βάζει σε τάξη τον κόσμο και να τηρούνται τα μέτρα.
Όπως ο ίδιος είπε, πρόκειται για μια διαφορετική Τσικνοπέμπτη φέτος, με τις ετοιμασίες στο κρεοπωλείο να έχουν αρχίσει και πολύ κόσμο να έχει προβεί σε παραγγελίες για την αυριανή μέρα.
«Αναμένουμε περισσότερη κίνηση από άλλες χρονιές, διότι με κλειστά τα μαγαζιά που γέμιζαν αυτή τη μέρα, μεγάλο βάρος θα πέσει στα κρεοπωλεία, μιας αρκετοί θα ψήσουν στο σπίτι τους οικογενειακά» σημείωσε ο ίδιος.

Όσον αφορά τι προτιμά ο κόσμος για αυτή τη μέρα ο ίδιος επισήμανε πως στην «πρώτη γραμμή» είναι ό,τι μπαίνει στο κάρβουνο: «Πανσέτα, παϊδάκια, μπριζόλες, μπιφτέκια κ.ά.».
Στο ψητοπωλείο του κ. Τρύφωνα Κόγια, που βρίσκεται δίπλα από το κρεοπωλείο του, οι ετοιμασίες έχουν αρχίσει για την Τσικνοπέμπτη. «Πρόκειται για μια διαφορετική χρονιά από τις προηγούμενες, αλλά ήδη υπάρχουν παραγγελίες, μιας και θα λειτουργήσει το μαγαζί με τη μέθοδο του ««take away» και του ντελίβερι» κατέληξε ο ίδιος.
Από την πλευρά του ο κ. Θεολόγης Σουγγάρης, από την ταβέρνα «Θεολόγης», ανέφερε πως το φετινό έθιμο για γιορταστεί διαφορετικά φέτος, μιας και ο κόσμος δεν μπορεί να βγει έξω και να διασκεδάσει λόγω του κορωνοϊού και των μέτρων που ισχύουν.
«Υπάρχουν ήδη παραγγελίες, έχει γίνει η απαραίτητη προετοιμασία, αλλά δεν υπάρχει ακόμα η κίνηση άλλων ετών και περιμένουμε να δούμε πώς θα πάει. Ας ελπίσουμε πως ο κόσμος θα παραγγείλει στο σπίτι του, διότι η προετοιμασία είναι μεγάλη» τόνισε για να συμπληρώσει ότι στις προτιμήσεις του κόσμου κυριαρχεί η σούβλα.
Τσιπουράδικα που λειτουργούν με ««take away» και ντελίβερι, έχουν προχωρήσει σε προετοιμασίες για την Τσικνοπέμπτη, προσφέροντας εκτός από τσίπουρο και κάποια κρεατικά για την ειδική αυτή μέρα.
Ο κ. Θεόφιλος Βούλγαρης από το «Λέπι» σημείωσε πως έχει γίνει προετοιμασία για το αυριανό έθιμο και όποιος πελάτης θέλει μπορεί να παραγγείλει για την Τσικνοπέμπτη. «Παραγγελίες δεν έχουμε ακόμη, αλλά είμαστε έτοιμοι να εξυπηρετήσουμε τους πελάτες μας με λουκάνικο, πανσέτα, μπριζόλα καπνιστή και φιλέτο κοτόπουλο» τόνισε ο ίδιος.

Τσικνοπέμπτη
Η Tσικνοπέμπτη είναι η Πέμπτη της δεύτερης εβδομάδας του Τριωδίου, περίοδος που οι άνθρωποι προετοιμάζονται για τη μεγάλη νηστεία της Σαρακοστής. Η λέξη προέρχεται από τη λέξη «τσίκνα» (η μυρωδιά του ψημένου κρέατος) και από τη λέξη «Πέμπτη». Γιορτάζεται άλλωστε την Πέμπτη, 11 ημέρες πριν την Καθαρά Δευτέρα. Ο λόγος που έχει καθιερωθεί αυτή η γιορτή να γίνεται ημέρα Πέμπτη είναι πως η Ορθόδοξη Εκκλησία θεωρεί σημαντικές τις νηστείες της Τετάρτης και της Παρασκευής, οπότε και έγινε επιλογή της ενδιάμεσης ημέρας. Έχει καθιερωθεί να κυριαρχεί το κόκκινο χρώμα την Τσικνοπέμπτη είτε το κρέας είναι αυτό είτε το κρασί, για να θυμίζει το Πάσχα και τη χαρά της Αναστάσεως.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το